Uunijuurekset on loistava lisuke


Meillä syödään uunijuureksia näin talvi- ja kevätaikaan ihan viikoittain. Jos ei jopa useammin. Ne antavat ruokapöytään kivaa väriä ja juureksista riippuen maistuvat aina vähän erilaisilta. En kyllästy niihin koskaan.

Suosikkijuurekseni on palsternakka. Mikä on sinun suosikkisi?


Uunijuurekset

Valitse juureksiksi syöjien määrän mukaan esim:
  • lanttua, porkkanaa, palsternakkaa, sipulia, punajuurta, bataattia, perunaa. Myös paprika ja myskikurpitsa sopivat uunijuuresten joukkoon loistavasti-
  • hieman oliiviöljyä
  • paprikajauhetta
  • Kuivattuja yrttejä, kuten rakuuna ja timjami
  • mustapippuria ja suolaa myllystä


Kuori juurekset (paitsi perunassa riittää pesu) ja lohko ne pitkähköiksi paksuiksi suikaleiksi. 
Tee lantuista vähän ohuempia kuin esim. bataatista koska bataatti kypsyy nopeammin.
Levitä juurekset leivinpaperilla vuoratulle uunipellille.
Valuta päälle hieman oliiviöljyä.
Ripottele päälle hieman paprikajauhetta, kuivattuja yrttejä ja rouhi mustapippuria ja suolaa myllystä.
Paista uunin keskitasolla 180*C noin 45 min.
Tarkista juuresten kypsyys.



PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Mun alkoi heti tekemään mieli uunijuureksia ja jotain hyvää pihviä.
    Herkullista viikonloppua Tinsku <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Juurikin pihvin kaverina uunijuurekset on niin pop! Samoin myös sinne teille ystäväiseni <3

      Poista
  2. Uunijuurekset ovat tosi maistuvia, mutta kypsennysaika ainakin omassa, normaaliuunissa on vähintään kaksinkertainen.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall