Pienet lämpimät tapas-leipäset ja itsetehty punainen pesto



Tapas-leivät sopivat keiton lisukkeeksi, alkupaloiksi tai muuten vaan suolaiseen naposteluun.

Mikä parasta leivän ei tarvitse olla vastaleivottua vaan hieman jo kuivahtanut leipä tai patonki käy näihin mainiosti. Hävikistä herkuksi siis.

Lämpimiä tapas-leipiä voi tehdä melkein mistä tahansa, mutta mielestäni tärkeimmät elementit ovat pesto, juusto ja tomaatti. Lisäksi voit käyttää ilmakuivattua kinkkua, salamia, oliiveja yms.

Punaisen peston tein itse ja suosittelen sitä lämpimästi. Itsetehty pesto on vaan niin paljon parempaa kuin kaupan valmiit. Öljynä käytin punaista palmuöljyä, jota ystävällisesti sain Bonred’iltä testattavaksi. Palmuöljy sopi makunsa ja värinsä puolesta punaiseen pestoon erinomaisesti

Lämpimät tapas-leipäset


Tarvitset esimerkiksi:
  • vaaleaa maalaisleipää tai patonkia (vähähiilihydraattisen ja viljattoman leivän ohjeet löydät linkkeinä tekstin lopusta)
  • pestoa
  • juustoa esim. mozzarella
  • kirsikkatomaatteja puolitettuna
  • ilmakuivattua kinkkua tai ohuita salamisiivuja
Koristeluun:
  • Tuoretta basilikaa
Kuumenna uuni 220 *C
Voitele leivät reilusti pestolla.
Laita päälle juustosiivu, tomaattia ja kinkkua tai salamia
Paahda uunissa noin 4 min.

Vinkki: Ilmakuivatun kinkun voi lisätä leivänpäälle myös vasta paiston jälkeen. Makuasia.

Itsetehty punainen pesto


Tarvitset:
  • 1 dl pinjansiemeniä tai 1 dl rouhittuja manteleita
  • kourallinen tuoretta basilikaa
  • n. 8 aurinkokuivattua tomaattia (100g)
  • 1.5 dl punaista palmuöljyä (BonRed) tai oliiviöljyä
  • 1.5 dl parmesan- juustoraastetta
  • 1 valkosipulin kynsi
  • 2 tl sitruunamehua
  • ½ tl suolaa
  • ½ tl rouhittua mustapippuria

Laita kaikki ainekset tehosekoittimeen ja jauha tasaiseksi massaksi.

Pesto säilyy jääkaapissa hyvänä muutaman päivän. Pestoa voi myös pakastaa vaikkapa jääpalamuoteissa.

Pesto maustaa monenlaiset ruuat. Todella hyvän ja helpon pesto- mozzarellakanan ohjeen löydät klikkaamalla Tästä.

Vähähiilihydraattisen leivän ohjeen löydät klikkaamalla Tästä tai Tästä.




PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Mehevän näköistä on, ihan vesi herahtaa kielelle täälläkin! Punainen pesto on ihanaa, mutta jostain syystä sitä vain tulee tehtyä harvemmin kuin vihreää. Pitää terästäytyä.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall