Helpot ja hauskat mukikakut vaiko sittenkin purkkikakut



Puhelin soi:
  • -      Moi! Me ollaan ihan tässä lähellä. Ajateltiin poiketa teillä kahvilla.
  • -      Ai? No koska olette täällä?
  • -      5 min päästä. Ei kai olla vaivaks?
  • -      No probelmo. Tervetuloa.


Ryntäät kuiva-ainekaapille huomataksesi, että ”hätävarapipparipaketti” jonka olet jemmannut juurikin tällaisia tilanteita varten on löydetty ja syöty.

Mukikakut onneksi valmistuvat muutamassa minuutissa ja ovat todella vaivattomia.

Kakkuihin voi käyttää mausteena vaikka pelkkää kaakaojauhetta, mutta jos pakastimessasi on vielä esim. mustikoita niin leivonnaisista tulee kaksin verroin herkullisempia.

Tämä resepti on viljaton, maidoton ja siinä ei ole käytetty valkoista sokeria. Tarvittaessa voit korvata kananmunan murskatulla puolikkaalla banaanilla. Vähennä silloin hieman hunajan määrä.

”Toki, jos viljat eivät ole ongelma niin lähes samalla suhteella voit muokata reseptin gluteenittomille tai tavallisille vehnäjauhoille. Käytä tällöin jauhoja 1 dl. Jos hunajaa ei ole kaapissa tähän hätään niin senkin voi korvata esim. tummalla sokerilla tai muulla käyttämälläsi kuumennukseen sopivalla makeuttajalla.”

Lisäksi, että tämä resepti on aivan loistava arjenpelastaja osallistun samalla Alku/Foodin järjestämään reseptikisaan jossa voi voittaa kokkauspäivän Ravintola Savoyn keittiöpäällikkö, huippukokki Kari Aihisen kanssa.

Noniin! Pitäkääpä peukut ja varpaat pystyssä, että palkintosija napsahtaa ja pääsen Kapen kanssa kokkailemaan. Vähänkös olisi hienoa ! :)

Ai niin. jos nyt sattui käymään vielä niin, että kaikki ylimääräiset kahvikupit on tiskissä niin hauskoja leivonnaisia saat lusikoimalla taikinan pieniin lasipurkkeihin.
Taikina riittää kahteen muumimukin kokoiseen leivonnaiseen. Ainakin neljään pilttipurkkiin tai yhteen murokulhomalliin.


Stressitöntä ja helppoa loppuviikkoa kaikille <3


Helpot ja nopeat muki- tai purkkikakut


Tarvitset:
  • ¾ dl kookosjauhoja tai 1dl mantelijauhetta
  • 1-2 rkl raakakaakaojauhetta
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 3-4 rkl juoksevaa hunajaa
  • 1 kananmuna
  • 1 dl haluamaasi kasvimaitoa
  • ½ dl kasviöljyä
  • 4 rkl mustikoita tai muita marjoja
  • ripaus jauhettua vaniljaa
  • ripaus suolaa


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää muut aineet ja sekoita tasaiseksi.
Lusikoi taikina mikroon sopiviin mukeihin tai purkkeihin.
Älä laita astiaa ihan täyteen, sillä taikina kohoaa melko lailla.
Kypsennä mikroaaltouunissa täydellä teholla noin 2-3 min.
Jos teet yhden murokulhomallin niin kypsennä noin 4 min.

Vinkki:
Tarjoile leivonnaiset vaahdotetun kasvikerman, -jäätelön ja marjojen kera.
Voit kokeilla lisätä taikinaan vaikka hieman rouhittuja pähkinöitä. Niissä on terveellisiä rasvahappoja ja tuovat leivonnaiseen kivaa rouheista suutuntumaa.




PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Mites jos nää tekis ihan uunissa? Mikä ois lämpötila ja aika noin suunnilleen?

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall