Hauskat tornipotut muffinivuoassa retikasta


Törmäsin netissä hauskaan videoon missä maustettuja perunansiivuja ladottiin muffinivuokaan, paistettiin uunissa ja näin syntyi hauskannäköinen tornimainen lisuke.

Meillä näitä ei tehtykään perunasta vaan erittäin vähähiilihydraattisesta retikasta.
Hiilareita retikassa on vain 2,3/100g ja kaloreitakin vain vaivaiset 14.


Teit sitten itse perunasta tai retikasta niin se on varma, näyttäviä ja herkullisia lisukkeita vaikka juhlavammallekin ruualle niistä tulee varmasti.

Hauskat tornipotut


Tarvitset:
  • retikkaa tai perunaa syöjien määrä
  • mozzarella- tai parmesanjuustoa raasteena
  • valkosipulia murskattuna
  • mustapippuria ja suolaa myllystä
  • kuivattuja yrttejä maun mukaan
  • hieman voita täi öljyä vuokien voiteluun


Siivuta retikat tai perunat ohuiksi viipaleiksi.
Jos käytät retikkaa niin esikypsennä viipaleita kiehuvassa miedosti suolalla maustetussa vedessä noin 20 min ja valuta vedet hyvin pois. Perunaa ei tarvitse esikypsentää.
Laita viipaleet isoon kulhoon.
Sekoita joukkoon juustoraaste, valkosipuli, yrtit ja rouhi mustapippuria ja suolaa myllystä.
Sekoita hyvin.
Voitele muffinivuoka ja nostele viipaleita tornimaisiksi keoksi vuokiin
Paista 175*C noin 50 – 60 min

Ps. Suosittut karppaajan valkosipuliperunat retikasta löydät täältä: http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/02/karpaajan-valkosipuliperunat-retikasta.html
PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall