Ihanan pirteä tyrnijuustokakku


Tyrnijuustokakku on juustokakkujen aatelia. Niin raikas ja hienonmakuinen.

Alla kaksi versiota: Vhh ja luontaisesti gluteeniton sekä normi keksipohjaan tehty sokerillinen versio.
Molemmat suorastaan syntisen hyviä.

Tyrnijuustokakku (sokeriton ja vähähiilihydraattinen ja luontaisesti gluteeniton)


Pohja:
  • 200g pähkinöitä rouhittuna 
  • 60g voita sulatettuna
  • ( 2 rkl hunajaa)
Täyte:
  • 4 dl kermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl laimentamatonta ja sokeroimatonta tyrnimehua
  • 2 dl karppisokeria tai muuta makeutusta pakkauksen muunto-ohjeen mukaan vs. 2 dl sokeria
  • 1 tl kärjellinen aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 8 liivatelehteä
  • tilkka vettä
Kiille:
  • 1 ½ dl laimentamatonta ja sokeroimatonta tyrnimehua
  • ½ dl vettä
  • ½ dl karppisokeria muuta makeutusta pakkauksen muunto-ohjeen mukaan vs. ½ dl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Laita rengasvuuan (ø n. 30cm) irtopohjan päälle leivinpaperi ja kiristä reunat niin, että ylimääräinen leivinpaperi tulee pohjan ja reunan välistä ulos.
Leikkaa ylimääräinen leivinpaperi pois.
Laita täytteen liivatelehdet likoamaan kylmään veteen.
Murskaa pähkinät ja sulata voi, hunaja ja sekoita keskenään.
Painele pähkinä- voiseos vuuan pohjalle ja laita kylmään jähmettymään hetkeksi.

Tee täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi.
Lisää joukkoon tuorejuusto varovasti sekoitellen.
Lisää karppisokeri, tyrnimehu ja sekoita tasaiseksi.
Puristele liivatelehdistä ylimääräinen vesi pois.
Kiehauta vesitilkka, ota pois liedeltä, sulata liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada liivateseos ohuena nauhana täytteen joukkoon kokoajan hyvin sekoittaen.
Kaada täyte pähkinäpohjan päälle ja kopauta vuokaa muutaman kerran vasten pohjaa, jotta täyte leviää tasaisesti ympäri vuokaa ja reunan ja täyteen väliin ei jää koloja.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.

Tee kiille:
Liota liivatelehtiä hetki kylmässä vedessä ja puristele niistä ylimääräiset vedet pois.
Kiehauta ½ dl vettä, ota pois liedeltä, sulata liivatelehdet joukkoon ja sekoita hyvin.
Kaada ohuena nauhana tyrnimehun joukkoon kokoajan sekoittaen.
Kaada mehu hyytyneen kakun päälle. Huom. mehu ei missään nimessä saa olla enää kuumaa.
Laita kakku takaisin kylmään ja anna hyytyä vielä nelisen tuntia, mieluummin seuraavaan päivään.
Irrota vuuan reuna (ja pohja) varovasti kakusta.
Nosta tarjoiluastiaan ja koristele haluamallasi tavalla.


*********************************************************************************

Tyrnijuustokakku (normiversio)


Pohja:
  • 200g digestive keksejä tai piparkakkuja
  • 70 g voita sulatettuna
Täyte:
  • 4 dl kermaa
  • 400g maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl laimentamatonta ja sokeroimatonta tyrnimehua
  • 2 dl sokeria
  • 1 tl kärjellinen aitoa vaniljaa tai 2 tl vaniljasokeria
  • 8 liivatelehteä
  • tilkka vettä
Kiille:
  • 1 ½ dl laimentamatonta ja sokeroimatonta tyrnimehua
  • ½ dl vettä
  • ½ dl sokeria
  • 2 liivatelehteä

Valmistus: Samalla tavalla kuin vähähiilihydraattinenkin versio




PRINT RECIPE

1 kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall