Helppo ja nopea Chilimpi pasta carponara. Maidoton ja vähähiilihydraattinen

torstai 25. helmikuuta 2016




Sain testiin  Plantin  kauramaitotuotteita ja ensimmäisenä kokeiluun lähti Chili kaurakerma.
Monet jo varmasti tietävätkin, että tämän ruokapöydässä välillä ruokailee enemmän ja vähemmän erilaisia ruokarajoitteita ja –valioita laidasta laitaan. Ihannetilanne tietenkin olisi jos kaikki voisivat syödä samaa ruokaa, joka siis välillä on todella haastavaa.

Ihan perussettiä kuitenkin siis välillä on maidoton, gluteeniton ja jos vielä ruoka on mahdollisimman vähähiilihydraattista, niin kokille kiitos.
( Luojan kiitos, yhtään munatonta ei ole, ainakaan vielä. Teille jotka painiskelevat vielä tämänkin asian kanssa, lähetän lähetän somemaisesti peukut ja jaksuhalit)

Chili kaurakerma oli mielenkiintoinen ja positiivinen kokeilu.  Kerma maistuu hyvälle ja suutuntuma on aidon kermamainen. Potkua on vähän, mutta tuskin perheen junioireillekkaan ihan liikaa.
Pakkauksessa ei lue gluteeniton. Vaikka monet keliaakikot sietävät ainakin jonkun verran kauraa, mutta keskustele siis ennen kaurakerman lorauttamista ruokaan, onko ok vai ei.

Tällä reseptillä onnistut loistavasti myös normi- tai gluteenittomalla pastalla. Keitä pasta ensin ohjeen mukaan ja lisää kuten reseptin kesäkurpitsa.
Jos kaura ei käy, vaan maito kyllä, niin käytä normikermaa ja terästä chilikastikkeella ( tarkista gluteenittomuus) Voi itku… tiedätte kyllä :)

Chilimpi "pasta" carponara 4. lle


Tarvitset:

  • n. 1 kg kesäkurpitsaa
  • 1 iso sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 paketti pekonisiivuja paloiteltuna
  • 2 dl Planti Chili kaurakermaa
  • 1 kananmuna
  • mustapippuria ja suolaa myllystä


Pese kesäkurpitsat ja tee niistä pituussuuntaan pitkiä pastanomaisia siivuja juustohöylällä tai julienne leikkurilla.
Ruskista paloitellut pekonit korkeareunaisessa paistinpannussa/kasarissa.
Lisää sipulit ja anna kuullottua hetken.
Lisää kesäkurpitsa ja ja sekoittele käännellen pari minuuttia.
Sekoita kananmuna kaurakerman joukkoon ja kaada pannulle.
Sekoita muutaman kerran reilusti ja anna kerman kiehahtaa.
Rouhi päälle mustapippuria ja suolaa myllystä.







5 kommenttia

  1. ei varmaankaan pöllömpää, kiinnostaa itseänikin nuo kaurakermat, pitääpä testata, tuo ruokakin olis niin mun "karppaajan" linjoille hyvä ja maukas ateria :)

    VastaaPoista
  2. Noi plantin kaurakermat on hyviä! Oma lemppari on yrttikerma :)

    VastaaPoista
  3. Plantin kaurakermat on meidän allergiaperheessä ihan jokaviikkoisessa käytössä, tykkään tosi paljon! :) Toi chili oli lasten makuun liian voimakasta, mutta se sipulinen antaa tosi kivan maun laatikkoruokiin ilman sipulin (lasten mielestä) ikävää suutuntumaa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aion kokeilla tätä, kuulostaa hyvältä. Kävin ostamassa tarvikkeita, mutta Supermarketissa ei ollut kaurakermaa. Mistä kaupasta olette löytäneet?

      Poista
    2. Veikkaan, että lähes joka isommassa kaupassa on. Itse huomasin ainakin yhdessä K-marketissa kaurakermojen olevan eri kylmähyllyssä kuin muut kermatuotteet. Kannattaa kysyä myyjältä.

      Poista