Aurajuustotäytteiset jalapeno poppers'it



Yksi legendaarisimmistä ”Gumpismeista” on varmasti:
Elämä on kuin suklaarasia. Ei koskaan tiedä mitä saa.

Tätä samaa siteerausta voisi käyttää myös jalapenoihin. Välillä ne ovat todella mietoja. Joskus jotain välimaastoa ja välillä taas potkua riittää niin, että pistää tottuneemmankin chilinkäyttäjän yskäisemään.
Tätä jälkimmäistä sorttia meillä siis viimeksi. Yksi ruokailija oli hetken niin kärsivän näköinen, että toinen ei edes uskaltanut enää maistaa.
Noh, jäipä sitten minulle enemmän.

Aurajuustotäytteiset jalapeno poppers'it 


Tarvitset:
  • jalapenoja (valitse mahdollisimman pulleita)
  • aurajuustoa (mahdollisimman pehmeä, eli mitä lähempänä päiväykset ovat sitä parempi)
  • pekonia 

Leikkaa jalapenon kovera kylki halki. Näin siksi, että juusto pysyy paistaessa paremmin sisällä.
Rapsuttele pienellä terävällä veitsellä siemenet pois.
Leikkaa aurajuustosta pieniä siivuja ja työntele sormin juusto jalapenon sisään.
Kiepauta pekonia venyttämällä parikierrosta piukasti jalapenon ympäri. Puolikas pekonia yleensä riittää.
Työnnä pekonin pää kiepautetun alle. Onpas hassusti selitetty, mutta toivottavasti ymmärrätte J
Voit varmistaa pekonin kiinnipysymisen vielä työntämällä coctailtikun jalapenon läpi.
Paista uunissa halkaistu puoli ylöspäin 225*C 10-15min tai kypsennä popperssit grillissä.

Vinkki: Jos ruokakuntaan kuuluu myös herkempisuisia, niin tee osa poppersseja pienistä minipaprikoista.




PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Kuulostaa ja näyttää oikein herkullisilta.
    Ihanaa lauantai-iltaa ja oikein ihanaa ystävänpäivää huomiselle.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitokset ja ihanaa iltaa ja ystävänpäivää sinne teille myös <3

      Poista
  2. Voi, nam-nam. Mä innostuin heti. Tuo kanssasyöjäni epäili juuri tuota jalopenon tulisuutta. Kävisiköhän pikkupaprikat jalopenon tilalla pumpulisuullein?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No ihan älyttömän hyvä idea. Mullakin olisi ollut niitä pumpulisuille jääkaapissa, mutta en tuota sitten muistanut :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall