Gluteeniton naanleipä


Intialaisesta keittiöstä tuttu naanleipä onnistuu varsin hyvin myös gluteenittomasti. Voitele uunista otetut leivät valkosipullilla maustetulla voilla ja oi, ne ovat niin hyviä !

Voit korvata gluteenittomat jauhot myös tavallisilla vehnäjauhoilla jos gluteenittomuudelle ei ole tarvetta. Älä silloin lisää myöskään psylliumia. Lisää jauhoja vähän kerrallaan ja tunnustele koska taikina on sopivan paksua kuten gluteenittomillakin tehtäessä. Muutoin ohje sama kuin gluteenittomissakin.

Gluteeniton naanleipä 8 pienehköä leipää


Tarvitset:
  • 2 dl turkkilaista jogurttia
  • 1 dl maitoa
  • 25 g hiivaa
  • 1 tl suolaa
  • 1 tl sokeria
  • n. 4 dl vaaleita gluteenittomia jauhoja ( käytin Sunnuntai)
  • 2 tl psylliumia
  • 3 rkl öljyä
Leipien voiteluun:
  • n. 20g pehmeää voita
  • 2 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl tuoretta korianteri silppua
  • ripaus suolaa

Lämmitä maito ja jogurtti kädenlämpöiseksi ja murenna hiiva joukkoon. Sekoita hyvin.
Lisää suola, sokeri ja öljy.
Sekoita psyllium jauhojen sekaan ja lisäile jauhoja taikinaan kokoajan alustaen.
Anna taikinan kohota peitettynä noin kaksinkertaiseksi.

Laita uuni lämpenemään 230*C ja lämmitä samalla uunissä myös uunipellit kuumiksi.
Jaa taikina 8 osaan ja pyörittele palloiksi.
Litistä taikinapallot ja kauli soikeiksi ohuiksi leiviksi.
Nosta leivät kuumille uunipelleille leivinpaperin päälle ja paista 230*C n. 8 minuuttia.
Osa leivistäni nousi ihan palloiksi ja osa vähän hillitymmin.

Sekoita voin joukkoon, valkosipuli ja korianterisilppu ja suola.
Voitele kuumat leivät ja tarjoile heti.
Kääräise ylijääneet leivät leivinpaperiin ja laita paketti pussiin etteivät kuivu.

Aivan taivaallisia myös kylminä.





PRINT RECIPE

10 kommenttia

  1. Vastaukset
    1. Testasin ja aaaaaah, nämä on syntisen hyviä! :P Kiitos hyvästä ohjeesta, tämän talletan ja teen viikonloppuna uuden satsin!

      Poista
  2. Naanleipä ja keitot yhdessä on mun lempparijuttuja pakkaspäivinä.
    Ihanilta näyttävät :)

    VastaaPoista
  3. Näyttävät superhyviltä! Parasta talviruokaa tulisen curryn kera : )

    VastaaPoista
  4. Säilytätkö jääkaapissa vai huoneenlämmössä ? Olivat hyviä !

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Huoneenlämmössä. Eivät ehdi ikinä kauaa vanhenemaan kun kaikki on hetkessä syöty :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall