Punakaaligraavattu lohi Chef Jason Howard'in tapaan


Tämä on nyt vuoden viimeisin lohiresepti. Tai ehkä ei sittenkään. Ei ainakaan viimeisin
kalaruokaresepti. Resepti on vinkki ystävältäni Sarilta, joka on innokas ja erittäin taitava kotikokki. Olen häntä houkutellut laittamaan myös oman blogin pystyyn. Katsotaan toteutuuko toiveeni.
Alkuperäinen resepti on Chef Jason Howard'in käsialaa ja hyvä video lohen valmistuksesta löytyy täältä: https://www.youtube.com/watch?v=nuct0r_0KTE
Viedosta näet myös ihan alkuperäisen reseptin.

Lohi saa värinsä punakaalimehusta joka samalla upean värin lisäksi antaa lohelle aivan omanlaisensa ja mielenkiintoisen hyvän maun. Suosittelen rohkeasti kokeilemaan.

Ainoa hankaluus tässä on, että ainakaan tietääkseni punakaalimehua ei myydä valmiina, vaan se pitää itse mehulingolla valmistaa. Jos siis kaapissasi on käyttämätön mehulinko pölyyntymässä, niin nyt on loistava syy kaivaa se sieltä esiin. Hätätapauksessa lainaa naapurilta. Jos mehulingon liisaaminen on ihan mission possible, niin käytä punajuurilientä. Maku on tietenkin hieman eri, mutta loistava väri on sama.

Punakaaligraavattu lohi Chef Jason Howard'in tapaan

Tarvitset:

  • paksuhkon palan lohifilettä. Jos ostat valmiina palana, niin valitse pääpuolen pala. Ei siis pyrstöpäätä.
  • merisuolaa
  • (kalamaustetta)
  • hieman musta- ja valkopippuria
Huom. voit käyttää myös valmista graavi- tai kylmäsavulohta kunhan ostat ne viipaloimattomana.

Marinaadiin:
  • Vajaan puolikkaan pienehkön punakaalin mehu (tai noin 4 dl etikkapunajuurien lientä. Jos käytät punajuurilientä) 
  • 0.5 dl punaviinietikkaa esim. balsamico
  • puolikas pieni punasipuli pilkottuna
  • 2 tl sokeria ( käytin kookossokeria)
Nypi lohesta pystyruodot ja poista nahka.
Ripottele suola- mausteseosta fileen molemmin puolin todella reilusti. Anna suolaantua ainakin 2 tuntia.

Valmista marinaadi.
Purista punakaalista mehu mehuligolla. Lisää joukkoon viinietikka, sokeri ja punasipuli pienenä silppuna. Jos käytät punajuurilientä niin lisää vain punasipuli.

Valitse mahdollisimman sopivankokoinen astia, niin että kala mahtuu siihen juuri ja juuri.
Kaada marinaadi astiaan ja upota lohi marinaadiin. Jos koko kalanpala ei peity liemestä kerralla, niin varaudu kääntelemään kalaa välillä. Tarvittaessa tuplaa marinaadin ainekset.
Anna värjäytyä ja maustua noin 10 tuntia.
Nosta kala talouspaperin päälle kuivumaan ja kuivaa myös pinta. Leikkaa ohuiksi siivuiksi ja tarjoile tillin ja sitruunan kera.



PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Onpa vinhan näköinen lopputulos ja varmaan myös maistuu oikein hyvältä.
    Kivaa sunnuntai-iltaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Punakaalimehu antaa myös ihan oman ihanan makunsa kalaan. Kuin myös <3

      Poista
  2. Kalamaustetta siis pari kolme E koodia kiitos, unohda ne ja sitten olet siellä jossain päin oikealla suunnalla. ps, valkopippuri kannattaa unohtaa kokonaan kalanmaustamisesta sillä ei tee mitään..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Juuso kommentista. Kalamauste juontuu alkuperäisestä reseptistä. Kukin tietty suolaa ja maustaa miten parhaaksi näkee. Varsinainen jujuhan on punakaaligraavauksessa. Ei mausteissa <3

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall