Limegraavattu lohi



Graavilohi maistuu ympäri vuoden ja joulupöytään se kuuluu myös ehdottomasti. Kokeile tänävuonna raikasta limegraavattua lohta.

Limegraavattu lohi

Tarvitset:

  • lohifileen
  • 2-3 rkl karkeaa merisuolaa
  • 2 limetin raastettua kuorta
  • 1-2 limetin mehu
  • mustapippuria myllystä
  • muutama tillin oksa
  • (2 tl sokeria)

Koristeluun:

  • rosepippuria
  • tilliä
  • limetin kuorta

Kuivaa file talouspaperilla kauttaaltaan ja nypi keskiruodot pois. Nosta filee sopivan kokoiseen astiaan. Ripottele fileen päälle suola, sokeri ja limetin kuori. Valuta fileen päälle limetin mehu ja ruohi vielä vähän mustapippuria myllystä.
Laita kelmua yms. astian päälle ja anna maustua seuraavaan päivään.
Pyyhi lohen päältä ylimääräinen suola ja leikkaa kala viistosti ohuiksi viipaleiksi.
Koristele tillillä, rosepippureilla ja limetin kuorella



PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall