Helppo ja nopea Kala- katkarapukeitto Thaimaalaisittain




Keitot ovat helppoja ja yleensä nopeita ruokia valmistaa. Niin on myös tämä thaimaalaistyyppinen kala- katkarapukeitto. Kasvikset laitoin suoraan pakastepussista koska wok-vihannekset ovat lähes niitä ainoita joita harvoin viitsin itse alkaa suikaloimaan. Kukin tietysti tyylillään :)
Kala- katkarapukeitto Thaimaalaisittain ainakin 4. lle
Tarvitset:
  • 400 g nahatonta lohifilettä kuutioina ( voi toki käyttää muutakin kalaa )
  • 200 g kuorittuja katkarapuja
  • 500 g wok-vihanneksia (mielelään mahdollisimman suikalemaisia)
  • 1 l vettä
  • maun mukaan tuoretta chiliä tai chilikastiketta
  • 1 sipuli silputtuna
  • 2 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa (tai loraus sitruuna- tai limemehua ja hieman raastettua kuorta)
  • pieni pala tuoretta inkivääriä raastettuna
  • 1 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria
  • 2 dl kookos- maitoa tai kermaa
  • 2 rkl hummerifondia
  • 2 rkl kala- tai soijakastiketta
  • (1/2 dl tuoretta korianteri silppua )
  • tilkka öljyä


Kuumenna kattilassa tilkka öljyä ja lisää joukkoon, sipuli, valkosipuli, inkivääri ja chili. Kuulota hetken kokoajan sekoitelen ja lisää joukkoon vesi ja vihannekset. Anna kiehua hetki. Lisää joukkoon kaikki muut aineet paitasi katkaravut, lohi ja korianteri. Tarkista maku.
Kun kasvikset ovat mielestäsi melkein sopivan kypsiä lisää joukkoon lohi ja kiehua hiljalleen vielä muutaman minuutin. (kala kypsyy keitettäessä todella nopeasti. Lisää joukkoon katkaravut ja kiehauta. Älä enää keitä. Ripottele keiton päälle tuore korianteri .

Minun korianteri oli jäänyt kauppaan joten korianterin virkaa toimittaa kuvassa nyt ruohosipili :)








PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Lohi ja katkaravut on kummatkin sellaisia, mitä pystyn kala-allergiastani huolimatta, valmistamaan perheelleni. Resepti otettu talteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Harmi ettet pysty syömään. Allergiat on syvältä, mutta niiden kanssa on vaan elettävä. Tsempit <3

      Poista
  2. Rakastan noita thaityylisiä keittoja ,ovat niin herkullisia:)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall