Itse tehty glögi ja paahdetut kastanjat

lauantai 28. marraskuuta 2015


Ihanaa! Nyt on ensimmäinen viikonloppu moneen kuukauteen kun ei ole mitään menoa minnekkään!
Sen kunniaksi olin jo aamulla kahdeksalta kiskomassa kaupan ovea, jotta saan pakolliset asiat mahdollisimman nopeasti pois päiväjärjestyksestä ja voin lopun päivää venyä verkkareissa ja villasukissa tekemättä oikeastaan mitään järkevää. Huvinsa kullakin.

Villasukka oloiluun tietysti tähän vuodenaikaan vahvasti yhdistän myös glögin, kynttilät jne.
Kaupan valmiit glögit sisältävät yleensä melkoisen määrän sokeria ja sokerittomat monesti maistuvat kovin keinotekoisilta, joten tuumasta toimeen ja päätin valmistaa itse glogiliemen, mistä voi kukin tehdä mielesensä makuista.
Ja aivan parasta kaikesta on tuoksu mikä glögiliemen keittämisestä tulee. Tämän jouluisempaa tuoksua ei enää voi olla. Glögin kaveriksi paahdoin uunissa vielä kastanjoita jotka syödään lämpiminä voin kera.
Ihanaa ja rentouttavaa marraskuun viimeistä viikonloppua. Vaikka ulkona on synkkää ja tuulista, niin ei anneta sen haitata.


Mausteliemi glögille 


  • 1 l vettä
  • pala inkivääriä
  • 2 kanelitankoa
  • 1 rkl kokonaista neilikoita
  • 1 rkl kardemummaa ( mielellään vähän rouheampaa)

Tai

  • 1 l vettä
  • 3 pussia valmista glögimaustetta.

Keitä mausteita vedessä n. 1 tunti. Jäähdytä seos ja siivilöi. Säilytä mausteliemi jääkaapissa.
Valmista lientä tulee noin 6 dl

Glögin valmistus 

  • n. 0.3 dl glögilientä
  • 2 dl mehua ( esim omena, mustaherukka, karpalo jne.)
  • tai 1 dl mehua ja 1 dl viiniä

Kuumenna glögi ( älä keitä ) Makeuta tarvittaessa esim. hunajalla. Tarjoile rusinoiden ja mantelilastujen kanssa


Pahdetut kastanjat 4. lle


  • 600g kastanjoita
  • karkeaa suolaa

Huuhdo kastanjat. Leikkaa jokaisen päälle viilto. ( jos olet yhtä tapaturma-altis kuin minä, niin suosittelen saksia)
Kaada suolaa reilusti sopivan kokoiseen uunivuokaan ja laita kastanjat pystyyn suolaan viiltopuoli ylöspäin.
Paahda uunin keskitasolla 225*C 20-30 minuuttia.

Tarjoile pehmeän voin kera.




4 kommenttia