Helppo ja nopea kookos- kana- kasviswokki


Wokit ovat helppoja ja suht nopeita arkiruokia. Vaikka yleensä harvemmin ostelen valmiita tai puolivalmiitakaan tuotteita, on wok-vihannekset niitä mitkä lähes aina tulee ostettua pakasteena.
Tässäkin wokissa on siis käytetty pakastevihanneksia arkea helpottamaan.
Laitoin vihanneksia tosi paljon ja näin ollen en ainakaan itse kaivannut enää muuta lisuketta. Alla olevalla ohjeella laskennallisesti pitäisi kyllä ainakin nelihenkisen perheen saada ruokittua tai sitten ei :)
Itse monasti huomaan, kun teen ruokaa periaatteella.... syövät sitten huomennakin samaa, niin pannun pohjalla on juuri ja juuri sen verran, että siitä eväät itselleen töihin saa. No todettakoon, että meidän kotimme on usein verrattavissa linja-autoaseman odotussaliin. Porukkaa tulee ja menee. Jos osut sopivasti ruoka-aikaan, niin aina kutsutaan syömään.

Helppo ja nopea kookos- kana- kasviswokki


Tarvitset:
  • n 1 kg wok-vihanneksia
  • 1 isohko sipuli suikaleina
  • n. 500 g maustamattomia broilerin fileesuikaleita
  • 3 valkosipulinkynttä murskattuna
  • 1 kanafondi tai liemikuutio
  • currytahnaa maun mukaan
  • chilikastiketta tai tuoretta silputtua chiliä maun mukaan
  • 2 tl sitruunaruohotahnaa
  • 2 dl kookoskermaa
  • 1 rkl kookossokeria tai muuta tummaa sokeria. Jos käyttämäsi chilikastike on kovin makeaa, niin voit jättää sokerin pois
  • mustapippuria myllystä
  • tilkka oliiviöljyä paistamiseen
Valmistusta helpottaa ja nopeuttaa jos sinulla on kaksi kasaria. Toinen isompi mihin mahtuu reilusti koko wokki ja toinen pienempi broilerin kypsennykseen. Jos ei, niin kypsennä ensin broileri ja siirrä se toiseen astiaan odottelemaan raaka-aineiden yhdistämistä.

Laita pannulle hieman öljyä ja kuullota sipulisuikaleita kevyesti. Lisää broilein fileesuikaleet ja ruskista hieman. Lisää vesi, fondi, valkosipuli ja muut mausteet seka kookoskerma. Anna kiehua hiljalleen muutaman minuutin. Lisää tarvittaessa kookossokeria ja tarkista maku.

Kypsennä samaan aikaan isommassa kasarissa vihanneksia tilkassa öljyä. Pyörittele lastalla välillä vihanneksia voimakkaasti sekaisin, joteivat alimmat kärvähdä. Kun kasvikset ovat reilusti kuumia ja selkeästi hieman kypsyneet, lisää joukkoon maustettu broiler- kookoskermaseos. Sekoita ainekset reilusti sekaisin ja kuumenna vielä muutama minuutti kokoajan sekoitellen. Kasvikset eivät saisi kypsyä liikaa, vaan niiden pitäisi jäädä hieman rapsakoiksi.

Koristele esim. tuoreella silputulla korianterilla.




PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall