Pirteäksi marinoitu kyssäkaaliraaste


Tunnustan tuijotelleeni kyssäkaalia monen monituiset kerrat kaupassa tietämättä oikein mikä tuo kummalisen näköinen kasvis on. Eilen sitten rohkaistuin ja nostin yllä olevan kuvan kaverukset ostoskoriini. Varmuuden vuoksi otin molempia värejä, koska enhän voinut tietää onko värillä väliä maun suhteen.
Tutkiskelin sitten kotiin päästyäni internetin ihmeellisestä maailmasta tietoa kyssäkaalista ja yllätyin tuon hassun kasviksen ravintosisällöstä. Kyssäkaali sisältää huikean määrän C-vitamiinia ja B-ryhmän vitamiineja. Hiilihydraatteja kyssäkaalissa on noin 6 g/100g.

Tästä haltioituneena ajattelin ottaa ensimmäisen puraisun kyssäkaaliin ihan raakana.
Maku on rapsakka ja vähän retikkamainen. Ei pöllömpi. Päätin tehdä kyssäkaalista raastetta jonka marinoin oliiviöljyllä, sitruunalla, viinietikalla ja hunajalla.
Samalla muistin testiin saamani Hunajainen SAM Aroma Deli hunajapurkit. Makuja on 2. Hunaja & Chili ja Hunaja & Inkivääri. Valitsin tähän inkiväärin.



Tarvitset:

  • mukavan kokoisen kyssäkaalin

Marinadiin:

  • 4 rkl oliviöljyä
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 3 rkl viinietikkaa
  • 2 tl juoksevaa hunajaa
  • hieman suolaa ja mustapippuria


Kuori ja raasta kyssäkaali karkeaksi raasteeksi.
Laita marinadin kaikki ainekset kannelliseen pieneen purkkiin ja ravista muutama kertan voimakkaasti.
Kaada marinadi kyssäkaaliraasteen joukkoon ja sekoita huolellisesti. Laita jääkaappiin maustumaan ainakin tunniksi.
Aivan loistava lisuke vaikkapa liharuuille.




Hunajainen SAM perheyrityksen tuotteisiin voit tutustua täältä: http://www.hunajainensam.fi/


PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Hei mitä etikkaa käytit vai ihan normaalia., kun viinietikoita löytyi vaikka minkä makuisia..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oli ihan perus valkoviinietikkaa. Normi säilöntään käytettävä väkiviinaetikka taitaa olla vähän raju :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall