Retroherkku, Slaavilaisen kanapadan toinen tuleminen Tinskun tapaan

perjantai 25. syyskuuta 2015


Moniko muistaa 80-luvun hittiruuan Slaavilaisen kanapadan? Minä muistan.
Eräs tuttavani Piia oli myös innokas ruuanlaittaja jonka luona kävin silloin tällöin syömässä 80-luvun loppupuolella. Piia teki usein Slaavilaista  kanapataa ja tuo pata on jäänyt lähtemättömästi mieleeni.
Jälkeenpäin ajatellen Piia ei tainnut tehdä tuota ihan reseptin mukaan, vaan hänellä oli ihan oma twisti. Ainekset varmasti melkolailla samat, mutta Aurajuustoa ja valkosipulia järjettömästi enemmän. Tomaattimurskaa tai ketsuppia oli niin paljon, että pata oli helakan vaaleanpunaista.

Tuo pata sitten elämäntilanteiden muuttuessa jäi unholaan, kunnes jokunen viikko sitten koin varsinaisen Déjà-vuun pyöriessäni ruokakaupassa ja miettiessäni turhautuneena päivän ruokaa. Palvelutiskillä otettiin juuri sopivasti meheviä grillattuja broilereita uunista ulos ja jostain ROM-muistini syövereistä silmiini piirtyi kuva Slaavilaisesta kanapadasta. Ei muutakoin broilerit koriin ja käännös takaisin juusto- ja heviosastolle.

Tämä helppo ja nopea resepti ei myöskään ole se ihan täysin alkuperäinen, vaan tässä maistuu vahvasti minun kauhanjälkeni.

Slaavilainen kanapata 4. lle


  • 1 valmis kokonainen grillattu broileri
  • iso punainen paprika
  • iso keltainen paprika
  • 1 keskikokoinen sipuli silputtuna
  • (tuoretta chiliä maun mukaan)
  • paljon valkosipua murkattuna. Mikä on kenenkin paljon voitte itse päättää suosittelen vähintään 6 kynttä.
  • 1 paketti aurajuustoa (170g)
  • 2 dl ranskankermaa tai smetanaa
  • 2 dl kermaa (ainakin)
  • 2 dl vettä
  • pieni purkki tomaattipyrettä ja/tai 0.5 dl ketsuppia
  • 1 kanaliemikuutio tai fondi
  • mustapippuria myllystä
  • hieman yrttejä kuten timjami tai rakuuna
  • (1 rkl hunajaa)
  • tilkka oliiviöljyä tai voita paistamiseen


Revi broileri pienehköiksi suupaloiksi.
Kuullota sipuleita, paprikaa ja chiliä hetki voissa tai oliiviöljyssä. Lisää revitty broileri, vesi, kanaliemi ja muut aineet. Sekoittele ja anna hautua noin 15 min. Lisää tarvittaessa nestettä. Mausta mustapippurilla ja yrteillä.

Kukin tarjoilee tämän kanaherkun ruokavalioonsa sopivin lisukkein.

Vinkki. Lisää chilin sijasta 2-3 rkl paholaisenhilloa. Paholaisenhillo tuo kivaa makeutta ruokaan. Voit siis jättää reseptin hunajan pois.

Loistavan paholaisen hillon ohjeen löydät täältä:
http://tinskunkeittiossa.blogspot.fi/2015/09/paholaisen-porsas-haastaa-nyhtopossun.html





Lähetä kommentti