Karppaajan valkosipuliperunat kesäkurpitsasta



Karppaajan "valkosipuliperunoiden" toinen tuleminen! Nyt ne tehdään kesäkurpitsasta!
Karppaajan valkosipuliperunat retikasta on yksi suosituimpia reseptejäni ja saavuttanut suosionsa vähähiilihydraattisissa ruokapöydissä. Retikan saatavuus on kuitenkin vaihtelevaa ja pieniin palasiin pakattuna kaupan vihannestiskissä kovin hintavaa. Onnellisia ovat ne, jotka viljelevät itse retikkansa tai ostavat ne suoraan tukusta tai etnisistä kaupoista kokonaisina.
Nyt kun kesäkurpitsa-aika on parhaimmillaan niin tehdäänkin "valkosipuliperunat" kesäkurpitsasta.
Tähän reseptiin kannattaa valita suht pieniä kesäkurpitsoja jolloin keskusta on kiinteä ja siemenet mahdollisimman pieniä.

Karppaajan "valkosipuliperunat" kesäkurpitsasta 4:lle


Tarvitset:

  • 1 kg kesäkurpitsaa
  • pari kourallista juustoraastetta
  • maun mukaan valkosipulia murskattuna
  • suolaa ja pippuria myllystä
  • (2 dl kuohukermaa + 1 kananmuna)
  • (ripaus yrttejä kuten tinjami tai rakuuna)


Kuori ja siivuta kesäkurpitsa suht ohuiksi siivuiksi.
Lado kerros kesäkurpitsasiivuja uunivuokaan. Rouhi päälle hieman mustapippuria ja suolaa sekä ripottele päälle murskattua valkosipulia.
Ripottele päälle myös reilusti juustoraastetta. Lado taas kesäkurpitsasiivuja, mausteet, valkosipuli ja juustoraaste niin moneksi kerrokseksi kuin siivuja riittää. Päälimmäiseksi kerrokseksi tietenkin myös mausteita, valkosipulia ja juustoa.
Paista 200*C noin puolisen tuntia.

Periaatteessa pelkkä juustoraaste riittää koska kypsentyessä kesäkurpitsasta tulee nestettä.
Jos haluat kermaisemman version niin vatkaa kerman joukkoon kananmuna ja kaada se viimeisenä paistoksen päälle ennen uunia.Tai laita kerrosten väliin hieman ohuita voisiivuja

Karppaajan "valkosipuliperunat" retikasta löydät myös klikkaamalla tästä Linkistä



PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall