Porkkana-raparperihillo sokerilla sekä karpimpi versio


Uuden sadon porkkanat ovat nyt parhaimmillaan ja raparperiakin on vielä saatavilla. Nyt on siis oikea aika säilöä nämä loistavasti yhteensopivat maut herkulliseksi hilloksi.
Osan hilloa tein varastoon hillosokerilla ja osan vähähiilihydraattisemmin karppisokerista.



Porkkana-raparperihillo sokerillinen versio

Tarvitset:

  • 500 g porkkanaa (kuorittuna) ohuina  siivuina (uuden sadon porkkanaa ei tarvitse kuoria)
  • 500 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
  • 1 dl vettä
  • 400 - 500 g hillosokeria

Laita siivutetut porkkanat ja raparperit kattilaan veden kanssa ja anna kiehua hiljalleen. Sekoittele varsinkin alkuvaiheessa kunnes raparpereista alkaa irrota lisää nestettä kattilaan.
Keitä niin kauan että porkkanat ovat pehmeitä.
Soseuta seos sauvasekoittimella. Lisää hillosokeri hyvin sekoittaen ja anna kiehahtaa.
Jäähdytä hilloa hetken ja purkita puhtaisiin kannellisiin lasipurkkeihin.


Porkkana-raparperihillo karpimmin. Noin reilu 2dl purkillinen

Tarvitset:

  • 100 g porkkanaa ohuina siivuina
  • 100 g raparperia kuorittuna ja pilkottuna
  • tilkka vettä
  • 0.5 dl karppisokeria Yesdeli
  • 1/3 tl hilloamisainetta esim. Melatin (punainen pussi)


Sekoita hilloamisaine karppisokerin joukkoon. Muuten valmistus kuten yllä.
Tarkista sopiva makeus. Lisää tarvittaessa hieman karppisokeria.


















PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Ihanat värit sun kuvissa ja kaunis blogi muutenkin! :) ryhdyin lukijaksi ja seuraajaksi :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos paljon :) Porkkana-raparperihillon kuvat onnistuivat omasta mielestänikin kivasti vaikka kuvaus oli todellinen edesottamusten summa :) Loppu hyvin kaikki hyvin :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall