Limellä ja vaniljalla maustettu mansikkahillo


Sain kutsun osallistua Ruoka.fi ja Dansukker Suomen järjestämään tuunaa hillo kilpailuun.
Hilloja tulee keiteltyä kellariin joka vuosi, joten mikä ettei! Kisassa siis mukana.
Kilpailun säännöt ovat seuraavat:
Tehdään perusohjeen mukaan mansikkahillo, jonka sitten kukin kilpailija voi maustaa mielensä mukaan. Simppeliä!

Osallistun kilpailuun limellä ja vaniljalla maustetulla mansikkahillolla.
Rakastan limea ja vaniljaa ja molemmat maut sopivat mansikan kylkeen kuin nakutettu.
Sitruunakin sopii mansikalle hyvin, mutta limessä on niin ihana raikas oma arominsa, joka saa mansikan herkullista makua vielä enemmän esiin. Vanilja puolestaan tuo hilloon viettelevää pehmeyttä.

Koska vakituiset blogini lukijat tietävätkin, että suosin hiilihydraattitietoista elämäntapaa niin osan hillosta tein vhh-versiona ja lisäsin ohjeen siihenkin kilpailureseptin alapuolelle. Olkaapa hyvä karppisiskot- ja veljet :)

Alunperin julkaisin vain ja ainoastaan reseptejä viljattomasti ja sokerittomasti. Sain kuitenkin niin paljon palautetta, että kiva resepti, mutta miten tästä tehdään normi versio? Pyrin siis nyt vast edes julkaisemaan blogipostauksissa sekä että jos se vaan on mahdollista.

Ja anyway jos normiruokailijoita on pöydässä paljon, niin tottahan toki minäkin teen sitä normaaliruokaakin vieraille jo ihan kustannussyistäkin. Erikoisruokavalioisille sitten omaansa. Niinhän se menee muissakin perheissä.

Ai niin, ja kaikki voivat osallistua tähän kilpailuun 3.8.15 asti vaikka et itse ruokablogia pitäisikään.
Kilpailussa voi voittaa lahjakortin tai Dansukker tuotepaketin.
Lue ohjeet Ruoka.fi sivuilta. Nopein reitti oikealle sivulle klikkaamalla Tästä



Limellä ja vaniljalla maustettu mansikkahillo

  • 500 g tuoreita mansikoita
  • 250 g Dansukker hillosokeria
  • 1 limen mehu ja kuori raastettuna
  • teelusikan kärjellinen aitoa vaniljajauhetta tai 1 tl vaniljasokeria

Laita mansikat, limen mehu ja kuoriraaste kattilaan. Jos mansikat ovat kovin isoja niitä kannattaa hieman pilkkoa pienemmiksi. Sekoittele kunnes hieman höyryä alkaa muodostumaan. Lisää hillosokeri ja sekoita kunnes sokeri on sulanut. Keittele seosta hiljalleen noin 10 minuttia välillä varovasti sekoitellen. Jos pinnalle tulee vaahtoa niin kuori sitä pois lusikalla.

Nosta sitten kattila pois liedeltä ja anna jäähtyä puolisen tuntia. Purkita puhtaisiin, kuumennettuihin purkkeihin.
Jäähdytä hillo huoneen lämmössä ja siirrä sitten vasta kylmään.

Herkullisia hillohetkiä!



Limellä ja vaniljalla maustettu mansikkahillo vhh versiona

  • 500 g tuoreita mansikoita
  • n.1 dl karppisokeria tai vastaava määrä muuta makeutus ainetta
  • 1 limen mehu ja kuori raastettuna
  • teelusikan kärjellinen aitoa vaniljajauhetta
  • 2/3 tl hilloamisainetta kuten Melatin (punainen pussi)

Sekoita hilloamisaine karppisokerin joukkoon. Muuten valmistus kuten yllä.
Tarkista sopiva makeus. Lisää tarvittaessa hieman karppisokeria tai muuta makeutta.








PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall