Haukea Jettesaaren tapaan



Kesä on tullut ja Tinskun keittiössä aloitetaan saariruokakausi ja kokkaillaan astetta askeettisimmissa oloissa Jettesaaren kesäkeittiössä.

Ahti soi viikonloppuna antejaan ja saaliiksi nousi myös oikein kivan kokoinen hauki.
Opettelin nyt ensimmäistä kertaa hauen fileoimista ruodottomaksi ja ihme ja kumma, lautaselta en löytänyt kuin 2 pientä ruodonpalasta. Fileen ulkonäkö käsittelyni jälkeen ei ollut enää kovinkaan kuvauksellinen, mutta tästä on hyvä jatkaa harjoittelua.
Esim. youtubessa on paljonkin videoita miten kaloja käsitellään ruodottomaksi. Suosittelen katsomaan ja kokeilemaan rohkeasti. Vaikka lopputulos ensikerroilla olisi vähän ruma, mutta syöjä kiittää ja uuni tai paistinpannu kaunistaa.

Haukea Jettesaaren tapaan 4. lle

  • 800 g nahatonta (ja ruodonta) haukifilettä tai muuta vaaleaa kalaa
  • 2 mauste- tai suolakurkkua kuutioina
  • 2 dl kermaa, ranskankermaa tai sekä että. Ranskankermasta kastiikkeesta tulee hieman paksumpi.
  • 3 rkl ketsuppia
  • tuoretta tilliä
  • valko- ja mustapippuria
  • suolaa
  • (kapriksia)


Mausta kalafile molemmin puolin kevyesti pippureilla ja suolalla. Leikkaa file paloiksi ja asettele palat suht tiiviisti uunivuokaan.


Lisää kalojen päälle reilusti tuoretta tilliä silputtuna ja kurkkukuutiot.
Sekoita ketsuppi kerman joukkoon ja mausta vielä vähän rouhitulla mustapippurilla. Kaada kermaseos uunivuokaan kalojen päälle.
Paista uunissa 200*C 30-40 min.



Koristele annokset kapriksilla ja tuoreella tillillä.

Vinkki: 
Maidottoman ja hieman itämaisemman saat korvaamalla kerman kookoskermalla ja tillin tuoreella korianterilla.







PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall