Siskonmakkara stroganoff

Tutkimusmatka pakastimen syövereihin jatkuu. Arkkupakastin on siitä kiva, että sinne tosiaan mahtuu paljon, mutta samalla sinne saattaa aikojen saatossa kerääntyä kaikenlaista pussia, purkkia ja nyssäkkää jonka sisällöstä ei ole enää pienintäkään mielikuvaa.
Pyrin kyllä merkaamaan sisällön yleensä maalarinteippiin kirjoitettuna, mutta nuo teipin penteleet tuppaavat välillä irtoamaan. Nyssäköitä ihmetellessäni löytyi pakastimen pohjalta myös paketti siskonmakkaroita. Jätin nyssäköiden ihmettelyn siihen ja laitoin pakastimen kannen kiinni. Jatkan tutkimusmatkaa joku muu päivä.

Siskonmakkarat ovat varsinkin isännän herkkuruokaa. Ainainen vastaus kysymykseen: Mitäs ruokaa laitetaan? Vastaus: Siskonmakkarasoppaa !
Tuumein siis ensin tuota keittoa. Sitten ajattelin kokeilla siskonmakkarakastiketta vaan lopputulema olikin stroganof.



Siskonmakkara stroganoff 4. lle

Tarvitset:

  • 400 g siskonmakkaraa
  • 1 iso keltasipuli silputtuna
  • 3 valkosipulin kynttä silputtuna
  • 2 maustekurkkua kuutioituna
  • 1 pieni purkki tomaattipyreetä
  • 3 dl vettä
  • 1 purkki ranskankermaa
  • puolikas lihaliemikuutio tai fondi
  • mustapippuria
  • (suolaa)
  • 1 tl kookossokeria
  • oliiviöljyä tai voita paistamiseen


Laita paistokasariin voita täi öljyä kuumenemaan. Puristele kasariin makkaramassa kuorestaan pieniksi paloiksi. Ruskista makkarapalat.



Nosta makkarapalat pois kasarista ja kuulota sipulit kevyesti. Laita makkarat takaisin kasariin ja lisää vesi, liemikuutio ja tomaattipyre. Anna kiehua muutaman minuutin, jotta makkarat varmasti kypsyvät.
Lisää maustekurkkukuutiot ja ranskankerma. Mausta mustapippurilla ja tarkista suola.
Ripottele kookossokeri joukkoon ja sekoita hyvin.

Tarjoile esim. kukkakaalimuusin kera.



PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall