Omenapaistos ja vaniljakastike

Tänään oli hieman luomisen tuskaa päivä, Jotain tekisi mieli kokeilla, mutta mitä? Availin kaappeja ja tuijottelin kulhossa olevia omenia, joita kaikki aina kaipaa jos niitä ei ole ja kun niitä on, ne jää syömättä, Todella tyypillistä.
Jotain siis omenista ? Piirakkaa, kakkua, paistosta ? No paistosta ja vaniljakastiketta!
Tässä siis todella helppo ja maukas omenapaistos ja vielä helpompi vaniljakastike.
Seuraavan version aion kokeilla kookosjauhoista ja hiutaleista.


Omenapaistos ja vaniljakastike 4. lle


Omenapaistokseen tarvitset:
  • 4 hapokasta omenaa
  • mantelijauhetta (ei vhh versioon voit käyttää tavallista vehnäjauhoa)
  • mantelilastuja
  • karppisokeria YesDeli (korvaa ei vhh versiossa tavallisella sokerilla)
  • kanelia
  • voita

Vaniljakastikkeeseen tarvitset:
  • 2 dl maitoa
  • 1 dl kermaa
  • 2 kananmunan keltuaista
  • 3 rkl karppisokeria YesDeli (Korvaa ei vhh versiossa tavallisella sokerilla)
  • 1 tl perunajauhoja ( perunajauho parantaa kastikkeen rakennetta. Jos et halua perunajauhoa lisätä, niin lisää yhteensä 3 keltuaista)
  • hieman vaniljaa, jauheena, uutteena tai sokerina


Pese ja lohko omenat kuorineen uuninkestävään vuokaan.
Ripottele päälle kanelia ja karppisokeria.



Ripottele omenalohkojen päälle ihan reilusti mantelijauhetta ja ravista vuokaa hieman, jotta manteli menee vähän myös omenalohkojen väliin. Lisää päälle kerros vielä mantelilastuja.
Ripoittele vielä hieman karppisokeria mantelilastujen päälle.



Vedä juustohöylällä voista siivuja ja asettele ne tasaisesti vuuan päälle.
Voi määrä saattaa näyttää hurjalta, mutta kun tuo lasketataan grammamääräisesti niin sitä ei ole sen enempää kuin normi piirakassakaan. Tässä se vaan on nyt kaikki näkyvissä.



Paista paistosta uunin alatasolla 220*C noin 20 minuuttia niin, että siitä tulee kauniin ruskea ja omenat pehmiävät.


vaniljakastike:
Mittaa kattilaan kerma ja maito. Erottele keltuaiset valkuaisista ja lisää keltuiaiset kermamaitoseokseen. Lisää myös karppisokeri ja perunajauho. Vispaa seos tasaiseksi ja kuumenna kiehahtamispisteeseen kokoajan sekoittaen.
Kastike on valmis kun se muutaman kerran kuplii. Lisää vanilia vasta hieman jäähtyneeseen kastikeeseen.





PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall