Kuningatarjuustokakku


Monissa perheissä mietitään taas kuumeisesti juhlatarjottavia lakkiaisiin, valmistujaisiin tai rippijuhliin. Kerma- ja voileipäkakut ovat perinteisiä ja näyttäviä, mutta myös juustokakku on oiva vaihtoehto.
Otin jo varaslähdön juhliin ja valmistin ihanan kuningatarjuustokakun. Kakussa maistuvat luonnollisesti vadelma ja mustikka. Kakun marjat ovat pakastimen kätköistä viimevuotista metsän satoa. Vielä näyttävämpi kakku olisi tullut suurista pensasmustikoista ja puutarhavadelmista, mutta villivadelmien makua ei voita kyllä mikään.
Kakku on tehty viljattomaksi ja vähähiilihydraattiseksi. Jos et näitä välttele niin suosittelen tekemään pohjan esim. murskatuista Dominokekseistä ja reseptin karppisokerin voi korvata samalla määrällä valkoista sokeria.

Resepti:

Pohjaan:

  • 200g eli noin 3 dl pähkinöitä. Esim. pähkinäsekoitus pussi. Jos et välttele viljoja ja sokeria niin loistava pohja tulee myös esim. Dominokeksimurusta.
  • 0.5 dl karppisokeria YesDeli
  • 50 g voita

Täytteeseen:

  • 3 dl kuohukermaa
  • 3 dl maustamatonta tuorejuustoa
  • 2 dl vadelmia
  • 1 dl mustikkaa
  • 1 dl karppisokeria YesDeli
  • 6 liivatelehteä

Kakun päälle:

  • musikoita ja vadelmia

Kiilteeseen:

  • 1 dl vettä dl vettä
  • 3 rkl karppisokeria YesDeli
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 2 liivatelehteä


Tee ensin pohja:
Vuoraa  irtopohjavuuan pohja leivinpaperilla. Laita pohjan päälle leivinpaperi ja laita reunaosa kiinni. Leikkaa ylimääräiset reunaosan alta tulevat paperit pois.

Rouhi pähkinät tehosekoittimessa. lisää joukkoon karppisokeri. Sekoita hyvin.
Sulata voi ja lisää se pähkinä/kaakao seokseen. Sekoita siitä tasainen massa.
Taputtele pohja sormin tai lusikalla vuuan pohjalle. Tein 22 cm vuokaan, mutta pohja riittää hyvin isompaakin rengasvuokaan.

Laita pohja jääkaappiin kovettumaan.

Täyteen teko:
Liota liivatelehtia kylmässä vedessä.
Vaahdota kerma ja sokeri. Lisää tuorejuusto sekoittaen.
Sekoita joukkoon marjat.

Huuhtele liivatelehdet ja puristele ylimääräinen vesi pois. Kiehauta tilkka vettä ja sulata liivatelehdet veteen.
Lisää liivatteet ohuena nauhana täytteen sekaan sekoittaen.
Laita kakku jääkaappiin hyytymään ainakin pariksi tunniksi.

Päällinen ja kakkukiille:
Koristele kakun pinta tiiviisti marjoilla.
Kuumenna vesi lähes kiehuvaksi ja sulata siihen karppisokeri.
Lisää sitruunamehu ja liotetut 2 liivatelehteä.
Anna seoksen vähän jäähtyä. Valuttele ja sivele kiillettä varovasti marjojen päälle esim. silikonista sutia apuna käyttäen.

Laita kakku taas jääkaappiin hyytymään ainakin kahdeksi tunniksi.Mielummin seuraavann päivään.

Kun kakku on täysin hyytynyt irroita irtopohjavuuan reuna varovasti ja nosta kakku isoa lastaa apuna käyttäen tarjoiluastiaan.

Koristele vielä koko komeus vaikka syötävillä kukilla.


PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall