kardemumma pannukakku Vhh



Vähähiilihydraattinen kardemummalla maustettu pannukakku.

Torstai on toivoa täynnä sanotaan. Tällä oli kuitenkin totaalinen jääkausi päässä ja aivot löivät aivan tyhjää miettiessäni päivän ruokaa. Aarreaittani arkkupakastin onneksi tarjosi oivan ratkaisun.
Nimittäin tuonne pakastimen pohjalle oli unohtunut vielä pari purkkia joulukinkun tähteistä tehtyä hernekeittoa.
Hernekeiton jälkkäriksi luonnollisesti maistuu pannari.

Pellilliseen tarvitset:
4 kananmunaa
1 l maitoa
2 dl mantelijauhoja ( kookosjauhot käyvät myös )
1 dl pofiber perunakuitua ( tai 3 rkl psylliumia )
noin 100 g sulatettua voita. Vähempikin riittää.
2 tl kardemummaa
1 tl suolaa
1 rkl karppisokeria YesDeli
hieman vaniljaa

Vatkaa munien rakenne rikki. lisää maito ja vatkaa sekaan loput aineet.
Anna turvota puolisen tuntia ja paista leivinpaperilla vuoratulla uunipellillä 225 *C noin puoli tuntia.
PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Kirjoittaja on poistanut tämän kommentin.

    VastaaPoista
  2. Jos haluaisi käyttää ihan normaali vehnäjauhoja niin onko suhde kuitenkin sama 2dl?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Vehnäjauhoilla tehdessä kannattaa käyttää ihan perus pannukakun ohjetta. Litraan maitoa noin 5 dl vehnäjauhoja, (perunakuitua ei sitten tähän enää laiteta) 4 munaa, vähän suolaa, 1 rkl sokeria. Mausta tämä sitten 2 tl kardemummalla. Paista 225*C noin 30 min.

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall