Juustoinen hedelmäbroileri

Juustoinen hedelmäbroileri on idea taannoiselta Viipurin matkaltani.



Söin yhtenä päivänä lounaaksi broilerinfilettä mikä oli täytetty kuivatuilla hedelmillä ja juustolla. Lisäksi oli camenbert kastiketta ja paistettua ananasta. Uskoisin, että annos oli paistettu pannulla tai sitten sitä oli paiston jälkeen kypennetty vielä hieman uunissa. Annos oli tosi herkullinen ja mehevä. Tästä ideoituneena kokeilin versiota missä ruoka kypsennetään vaivattomasti ja käryttömästi alusta loppuun uunissa.
Lisäsin uunivuokaan kermaa, joten samalla kun broilerit kypsyvät meheviksi kuivumatta syntyy myös herkullinen kastike.
Tämä melko vaivaton ruoka sopii hienosti viikonloppuruuaksi tai vähän juhlavammakisi arkiruuaksi.




Juustoinen hedelmäbroileri

Tarvitset:

  • 1-2 broilerinfilettä per syöjä
  • 1 siivu pekonia per file
  • juustoa esim. camembert tai sinihome
  • kuivattuja hedelmiä tai marjoja
  • kermaa
  • mausteita. Esim. mustapippri, paprika, salvia

Jos fileet ovat kovin paksuja, niin nuiji niitä hieman ohkaisemmiksi. Mausta fileet kevyesti. Muista, että juustosta ja pekonista tulee yllättävän paljon suolaa.
Laita jokaiselle fileelle siivu juustoa ja ripottele päälle kuivattuja hedelmiä tai marjoja pieninä palasina. Itse käytin mangoa ja goji marjoja.

Rullaa file niin, että fileen ohuin kärki jää rullan sisälle. Kiepauta rullan ympäri pekonisiivu ja taita päät siivun alle jolloin rulla pysyy napakasti kasassa.
Lado rullat uuninkestävään vuokaan ja ruskista rullia uunissa 220 *C noin 15-20 min.
Ota vuoka uunista. Ripottele päälle vielä vähän juustoa, kuivattuja hedelmiä, yrttejä ym. Kaada vuokaan kermaa noin rullien puoleen väliin saakka.

Laske uunin lämpötila 180* C ja jatka kypsennystä vielä noin puolisen tuntia.

Kurkkaa resepti myös loistavan helposta ja herkullisesta Pesto-mozzarellakanasta klikaamalla Tästä








PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall