Britakakku raparperista ja mansikoista

Uuh, miten ihana Britakakku raparperista ja mansikoista !


Minulta on pyydetty lisää raparperireseptejä. Niitä nyt siis on tulossa koska sesonki on parhaimmillaan. Täytin Birtan raparperivaahdolla jonka ohjeen löydät Täältä. 
Lisäksi laitoin reilusti tuoreita mansikoita. Britakakun voit täyttää ihan millä tahansa marjoilla tai hedelmillä. rahkalla, tuorejuustolla ja kermavaahdolla.... ihan mitä tahansa puutarhassa, jääkaapissa tai pakastimssa sattuu olemaan.
Britakakun pohjan voit tehdä jo vaikka päiviä etukäteen, mutta täytä se vasta juuri ennen tarjoilua, jotta kakku jää ihanan lohkeavan rapeaksi.

Tarvitset pellilliseen britakakkua:

Pohjaan:

  • 125 g voita
  • 1 dl karppisokeria (erytritoli) YesDeli  Tai tavallista valkoista sokeria jos et välttele hiilihydraatteja
  • 3 kpl keltuaista
  • 1 1/2 dl mantelijauhoa. Tai vehnäjauhoja jos et halua kakusta vähähiilihydraattista ja luontaisesti gluteiinitonta.
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 dl maitoa

Pinnalle:

  • 3 kpl valkuaista
  • 1 1/2 dl karppisokeria (erytritoli) YesDeli  Tai tavallista valkoista sokeria jos et välttele hiilihydraatteja
  • ripaus vaniljaa

Täytteeksi:
  • raparpeivaahtoa, Raparperivaahdon ohjeen löydät klikkaamalla Tästä.
  •  Marjoja, kermavaahtoa, rahkaa. Mitä nyt sattuu olemaan.
Koristele:
Marjoilla, siruunamelissalla ja syötävillä kukkasilla.

Tee näin:
Vaahdota rasva ja sokeri. Vatkaa joukkoon keltuaiset yksi kerrallaan.
Yhdistä mantelijauhot ja leivinjauhe. Sekoita ne taikinaan vuorotellen maidon kanssa.

Voitele leivinpaperi sulatetulla voilla tai miedolla oliiviöljyllä.
Levitä taikina leivinpaperin päälle päälle uunipannun kokoiseksi levyksi. Jos lopputulos näyttää vähän rumalta niin älä huoli. Uuni hoitaa loput.


Esipaista pohjaa 180*C 10 minuuttia.



Vaahdota valkuaiset ja karppisokeri kovaksi vaahdoksi
Kun seos on jäykkää ja kiiltävää, levitä se pohjataikinan päälle. (Lisää pinnalle halutessasi mantelilastuja.)

Paista taas 180*C 15 minuuttia niin, että marenki on kauniin ruskea.
Jäähdytä kakkulevy.

Puolita kakkulevy. Nosta toinen puolikas tarjoiluvadille. Levitä päälle haluamasi täytteet.



Nosta toinen kakkulevy päälle.

Koristele britakakku sitruunamelissan lehdillä, orvokeilla tai muilla syötävilla kukkasilla, mansikoilla, kermavaahdolla tai ihan millä vaan mitä kaapissa sattuu olemaan.







PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Mistä löydät tähän vuodenaikaan noin ihanan näkösiä mansikoita?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tytär kipaisi Alepasta kun äipälle iski äkillinen leipoosi :) Taisivat olla belgialaisia. Oikein hyvän makuisia olivat.

      Poista
  2. Ehkä tyhmä kysymys, mutta tiedän niin vähän maidoista. Millaista maitoa tähän kannattaisi laittaa, kun noudattaa vhh:ta, mutta tärkeintä olisi onnistua tässä kakussa?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Itse olen käyttänyt ihan normi sinistä laktoositonta maitoa. Voi myös laittaa vettä. Vhh:n suhteen hiilarimäärä per annos ei oleennaisesti muutu vaikka käyttäisi kevyt- tai täysmaitoa tai tosiaan vaikka korvaisi vedellä. :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall