Sveitsinleike possun ulkofileestä

Perinteisesti sveitsinleike tehdään vasikanlihasta. Täytetään emmentaljuustolla ja keittokinkulla.
Suomalaisissa ruokapöydissä resepti on pikkuhiljaa muuntunut porsaanlihaksi ja savupalvikinkuksi.
Niin myös minun ruokapöydässäni.
Varsinkin eilen, kun järkytyksekseni huomasin keittiön pystypakastimen oven olevan raollaan. Seuraavista blogipäivityksistä voitte siis suoraan arvella pakasimeni sisällön.



Tuosta pakastimen ovesta vielä sen verran, että se on temppuillut jo pidemmän aikaa. Kahva on jotenkin jäänyt jumittamaan niin, että se on pitänyt erikseen laittaa kunnolla kiinni koska tavallaan törmää viereisen kaapin seinään. Raivostuttavaa.
Pahimmilta vahingoilta on lähes vältytty, mutta eilinen näky oli suorastaan veret seisauttava. Kolme ylintä hyllyä aivan sulana. Oi voi. Itku meinasi päästä.
Huutia tietenkin ensimmäisenä sai kätevä isäntä. Ja arvatkaas mitä tuo teki. Tuijotteli ensin hetken minua, tuijotteli pakastinta ja veti sitä sitten vähän ulos seinästä. Tuijotteli taas minua hetken ja poistui paikalta.
Ovi menee kiinni täydellisesti.

Sveitsinleikeet possun ulkofileestä.

Tarvitset:

  • porsaan ulkofilettä kokonaisena tai valmiiksi leikattuja pihvejä syöjien määrän.
  • Saman verran myös voimakkaan makuista juustoa esim. cheddar ja saman verran savupalvikinkun siivuja
  • mausteita, kuten musta- ja tai valkopippuri, suola, grillaus- tai chilimauste.
  • kananmunan ja pofiper perunakuitua leivitykseen. Ei viljattomat tietenkin voivat käyttää vehnä- ja korppujauhoja.
  • voita ja oliiviöljyä paistamiseen

Jos sinulla on kokonainen fileepala, kannattaa siitä leikata pihvit medaljongeiksi jolloin saat nuijittua pihveihin kätevästi ylä ja alapuolen. Pihveistä tulee näin myös isompia ja kauniimman mallisia.
Nuiji lihanuijalla pihvit ohuen ohuiksi.
Mausta pihvit molemmin puolin ja hiero mausteet kunnolla lihan pintaan kiinni.
Täytä pihvit juustolla ja kinkkuviipaleella. Käännä pihvin toinen puoli päälle kanneksi.


Vatkaa kananmunan rakenne rikki isolle syvälle lautaselle ja levitä toiselle kerros perunakuitua tai muuta leivitettä.
Käännä pihvit molemmin puolin kananmunassa ja sen jälkeen leivitteessä.


Laita paistinpannulle reilu nokare voita ja vielä oliiviöljyä niin että koko pohja peittyy.
Paista pihvit molemmin puolin kuumalla pannulla paksuudesta riippuen noin 3-5 minuttia per puoli.








PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall