Sokeriton Nutellajäätelö

Jäätelö ja sorbetti kokeilut jatkuvat. Tänään oli vuorossa niin tajunnan räjäyttävän makea, mutta sokeriton "nutella"jäätelö. Yritin tehdä jäätelön hyvin yksinkertaisesti kuin suinkin, jotta resepti olisi mahdollisimman helppo.  Lisäksi halusin jäätelöön vielä reilusti suutuntumaa, joten lisäsin stevialla makeutetun hasselpähkinä- suklaaleviteen lisäksi pähkinä- ja suklaarouhetta.
Silmäkulmiin ja poskiin taisi tulla muutama hymyryppy lisää. Naama loisti kuin Naantalin aurinko kun lusikoin koemaistiaiset suuhuni.



Sokeriton Nutellajäätelö 4:lle

Tarvitset:

  • 2 rkl karppisokeria Yesdeli
  • 4 kananmunan keltuaista
  • 2 dl maitoa
  • 2 dl kuohukermaa
  • 200g hasselpähkinä- suklaalevitettä sokeriton esim Torras stevialla makeutettu. Sokeria käyttävät laittavat ihan normi Nutellaa.
  • kourallinen rouhittua sokeritonta suklaata esim. Torras sokeriton talous suklaa
  • kourallinen hasselpähkinä- tai mantelirouhetta

Koristeeksi:

  • rouhittua suklaata
  • rouhittua pähkinää

Erottele kananmunan keltuiaiset valkuaisista.
Vatkaa keltuaiset ja sokeri sähkövatkaimella vaaleaksi vaahdoksi isohkossa tukevassa astiassa.
Kiehauta kerma ja maito kattilassa.
Valuta kuuma maito- kermaseos keltuiaisvaahdon joukkoon ohuena nauhana koko ajan voimakkaasti vatkaten.
Lisää myös pähkinä- suklaalevite seokseen vatkaten.
Jäähdytä seos jääkaappikylmäksi ja jäädytä jäätelö jäätelökoneessa tai pakasta teräskattilassa noin 5 h. Jos teet jäätelön pakkasessa, niin vatkaa seosta sähkövatkaimella muutamia kertoja pakastuksen aikana.
Tee valmiista jäätelöstä annospalloja ja koristele ne suklaa- ja pähkinärouheella.






PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall