Raejuustopaistos vhh

Tunnustan olevani hieman hamsteri ruokaostosten suhteen ja niin usein pitää keksiä pikaista käyttöä kun päivämäärät tuppaavat menemään umpeen. Niin siis myös taas kerran.

Jääkaapista löytyi päiväyksellä olevaa raejuustoa, rahkaa ja jo paripäivää sen ylittänyttä kermaa.
Kermaahan voi kuumennettavissa ruuissa surutta käyttää päiväyksen jälkeenkin.
Päätin tehdä niistä raejuustopaistoksen ja teen ehdottomasti uudelleenkin. Lopputulos oli kivan uunijuustomainen jossa mantelirouhe toi kivaa suutuntumaa.
Paistos sopii erinomaisesti vaikka jälkiruuaksi, mutta toimii hyvin myös välipalana ja herkutteluhetkiin.
Alkuperäinen resepti taitaa löytyä yhteishyvästä vuodelta 2007, joten mikään uusi keksintö tämä ei ole. Muokkasin reseptin vähähiilihydraattiseksi ja lisäsin maitorahkan ja kananmunan määrää.
Jäin kuitenkin kaipaamaan jotain sitruunaista tai appelssiinistä makua ja seuraavalla kerralla aijonkin lisätä paistokseen esim. luomusitruunan kuorta. Luomun siksi koska tavallisissa sitruunoissa on kuoriosassa paljon torjunta-ainejäämiä ja en oikein usko, että niitä pesemällä pois saa.
Tämähän on vain minun mielipiteeni.


Raejuustopaistos noin 6.lle

Tarvitset:
  • 200 g maitorahkaa
  • 200 g raejuustoa
  • 2 dl kermaa
  • 4 kananmunaa
  • 0.5 dl karppisokeria Yesdeli tai muuta makeutusta esim. acavesiirappia. Makeutusjauheita pakkauksen ohjeen mukaan suhteutettuna 0,5 dl sokeria.
  • 0.5 dl mantelirouhetta
  • vaniliaa maun mukaan
  • (loraus sitruuna- tai appelsiinimehua ja raastettua kuorta)

Sekoita kaikki aineet keskenään ja kaada seos voideltuun uuninkestävään vuokaan.
Paista 200*C noin 40 min.
Tarjoa kuumana tai jäähtyneenä marjojen tai hedelmäsoseen kanssa.

Vinkki: Jätä makeutus pois ja lisää joukkoon juustonkannikat raastettuna, sekä kinkkua, makkaraa, mitä nyt sitten jääkaapin perältä löytyy


PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Testiin menee heti viikonloppuna. Herkullisen näköinen!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Nämä paistokset on siitä kivoja kun voi tehdä suolaisena tai makeana ja juurikin siitä mitä kaapeista löytyy :)

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall