Pähkinäinen punajuuri- juustosalaatti

Tämä jos mikä on oiva jääkaapin siivous salaatti. Juhlavampi, mutta kuitenkin voit käyttää lähes kaikkea mitä kaappien kätköistä löytyy.
Itse löysin muutaman vähän jo elämän ehtoopuolella olevan punajuuren. Palan sitä ja toisen tätä salaattia. Juustoja oli pääsiäisen jäljiltä melko reilusti joten ei muuta jatkojalostukseen.
Pähkinöitä meillä kaapissa on yleensä aina. Samoin oliiviöljyä ja balsamiviinietikkaa... siitä se ajatus sitten lähti......


Pähkinäinen punajuuri- juustosalaatti

Tarvitset 6.lle

  • 4 keskikokoista punajuurta
  • Noin 150g erilaisia salaatteja revittynä. Mielellään myös vähän rukolaa tai pussi salaattisekoitusta.
  • pähkinöitä tai siemensekoitusta
  • aurajuustoa, vuohenjuustoa tai fetaa. Mitä nyt sitten ikinäkään sattuu jääkaapista löytymään.

Kastikeeseen:

  • 0.5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl punaista balsamiviinietikkaa
  • 3 rkl kylmää vettä
  • 1 tl sinappia
  • 1 tl kookossokeria, muuta tummaa sokeria tai acavesiirappia
  • mustapippuria ja suolaa

Keitä punajuuret kypsiksi suolaisessa vedessä. Myös kaupan pakatut valmiiksi keitetyt käy hyvin. Jos käytätä etikkapunajuuria niin huuhetele ne ensin lävikössä hyvin.

Tee kastike sillä aikaa kun punajuuret kypsyvät.
Yhdistä kaikki kastikeen aineet kerralla ja sekoita ne sekaisin esim sauva- tai tehosekoittimella.

Jäähdytä punajuuret ja kuori ne. Leikkaa punajuuret keskeltä halki ja niin edelleen siivuiksi.
Kokoa salaatti kerroksittain tarjoiluastiaan. Alle salaattia, päälle punajuuria, pähkinöitä ja juustoa. Laita kastiketta raitoina sinne tänne. Uusi kerros päälle jne.

Tämä salaatti on loistava alkupala tai  tuhdimpi lisukesalaatti.




PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall