Vietnamilaiset kevätkääryleet ja mangosalsaa

Kevätkääryleiden teko on helppoa ja hauskaa. Kevätkääryleitä voi tehdä vaikka illanistujaisissa porukalla ja täyttää lähes millä tahansa. Yleisimmät täytteet taitavat kuitenkin olla salaatti, yrtit, kana, kala tai katkaravut.
Kevätkääryleitä voi dibata esim. soija- tai chilikastikkeeseen tai vaikka värikkääseen salsaan.
Omat kääryleeni täytin salaatilla, katkaravuilla ja osan paistetulla kanalla.


Kevätkääryleihin tarvitset:
  • Riisipaperia. Riisipaperia saa aasialaisita kaupoista ja jo monista isommista marketeista.

Salaattia ja kasviksia. Tein Som Tam tyylisen salaatin johon käytin.
  • kesäkurpitsaa
  • porkkanaa
  • paprikaa
  • punasipulia
Suikaloi kasvikset ohuiksi suikaleiksi.

Kastikkeeseen salaatille:
  • loraus sitruunamehua
  • 3 rkl kala- tai soijakastiketta
  • 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl kookos- tai palmusokeria ( muuta tummaa sokeria esim. intiaani, hätätapauksessa fariini)
  • (Pieni pala inkivääriä pilkottuna)
  • 1 -2 pientä chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vettä
Sekoita kastike mielellään tehosekoittimessa ja lisää suikaloitujen kasvisten joukkoon. Anna salaatin maustua hetken ennen kääryleiden täyttöä. Voit hyvin tehdä salaatin jo edellisenä päivänä.


Lisäksi:
  • kalaa, kanaa, katkarapuja, lihasuikaleita yms.
Laita laakeaan astiaan lämmintä vettä. Liota riisipaperi kerrallaan vedessä muutaman sekunnin.
Täytä ja kääri napakaksi rullaksi.


Huomioi että rullat tarttuvat helposti toisiinsa.

Salsa:

  • 2 dl mangoa. Käytin pakastettua kuutioita
  • 2 tomaattia
  • puolikas punasipulia
  • 1 punainen chili
  • tuoreita yrttejä, esim persillia ja korianteri
  • 1 rkl kookos tai palmusokeria

Pilko kaikki salsan ainekset pieneksi ja sekoita keskenään. Jos haluat salsasta enemmän kastikemaista voit sekoittaa joukkoon lisäksi vielä mangososetta.









PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall