Vhh pikkuleipäohje ja sen 1000 ja 1 muunnosta

torstai 5. maaliskuuta 2015

Ruuanlaiton lisäksi olen myös intohimoinen leipoja. Tovin jo ehdin murehtia, että saa nyt sitten katsoa koska meillä seuraavaksi hiilihydraattitietoisessa keittiössä leivotaan. Mielessäni jätin jo haikeat jäähyväiset piparkakkumuoteilleni. Vaan onneksi ei !
Olin hankkinut YesDelin Karppisokeria jo jokunen kuukausi sitten kaappiin oikeastaan sen enenpää ajattelematta ja tutustumatta tuotteeseen.
Pikkuhiljaa jauhopeukaloni alkoi muistutella itsestään ja päässä pyöri ajatukset mitä ihanimmista leipomuksista. Epätoivoisesti tutkein kaappejani ja kaapinperältä löysin sitten tuon karppisokeripussin.
Enpä olisi ikimaailmassa uskonut miten loistava tuote tuo on.
Maistuu sokerille ( maistan ehkä normi valkoisesta sokerista poiketen hieman mintun, jonkin viileän miellyttävän maun mitä en sen enempää osaa kuvailla), käyttäytyy leivonnassa kuin sokeri ja tuote on täysin kaloriton. Karppisokeri ei nosta verensokeria, Eli sen GI on pyöreä 0. Verensokerin nopean nousun terveydellisistä haittavaikutuksista ja sen lihottavuudesta voisin kirjoittaa tähän vaikka esseen, mutta jätän sen nyt toiseen kertaan.
Kaiken lisäksi karppisokeri on luonnonmukainen tuote. Ei siis keinomakeuttaja. Toivotin karppisokerin tervetulleeksi keittiööni. Yhteinen liittomme oli syntynyt.

Leivonnassa, kuten yleensäkkin ruuanlaitossa kaikki reseptit pohjautuvat yksinkertaisiin perusasioihin. Perusasioita hieman muuntelemalla ja niihin jotain lisäämäällä sinulla onkin taas ihan uudenlainen lopputulos.
Tässä teille helppo ja nopea vähähiilihydraattinen perus pikkuleipäohje, johon jotain ainesosaa hieman lisäämällä sinulla onkin jo vaikka 1001 erilaista ohjetta. Pelkkän perusohjeen lopputulos on jo herkullinen, mutta tähän jotain lempimakuasi lisäämällä saat juuri omanlaisesi pikkuleivät.


Vähähiilihydraattiset pikkuleivät, perusohje ( pellillinen )

Tarvitset:
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl YesDeli karppisokeria
  • 2 tl psylliumia
  • 1 tl leivinjauhetta
  • ripaus aitoa vaniliaa tai pari tippaa vanilia-aromia
  • 50 g sulatettua voita
  • 1 kananmuna


Vinkkejä maustamiseen:
  • kaneli
  • inkivääri
  • sitruunankuori ja tilkka mehua
  • piparkakkumauste
  • kademumma
  • raakasuklaa jauhe
  • raakasuklaa nibsit
  • chili ja suklaa
  • Kuivatut hedelmät ja marjat
  • chia siemenet ( anna taikinan hetki turvoja ja lisää tarvittaessa hieman vettä tai kermaa )
  • Erilaiset makuaromit
  • yms. yms.


Sitten vielä:
  • Korvaamalla esim. puolet mantelijauheesta mantelirouheella tai muulla pähkinärouheella saat vielä rapeamman lopputuloksen.
  • Korvaa puolet tai kaikki mantelijauheesta kookoshiutaleilla
  • Tee taikinasta ohuita pötköjä ja taputtele hieman litteäksi. Ripottele päälle kanelia ja karppisokeria tai laita keskelle sokeritonta paistonkestävää marmelaadia. Paiston jälkeen anna jäähtyä ihan hetki ja leikkaa veitsellä vinopaloiksi.


Sekoita kuivat aineet keskenään.
(Sekoita nestemmäiset aromit voin sekaan). Lisää voi ja kananmuna kuiviin aineisiin.
Sekoita hyvin,

Nostele leivinpaperille lusikalla pieniä kasoja taikinaa. Taputtele kasoja sormin hieman matalammiksi niin saat varmasti rapean lopputuloksen. Jätä tilaa pikkuleipien väliin. Ne leviävät jonkin verran.

Paista uunissa 200*c hieman uunin tehosta riippuen 7-10 min. Kunnes pikkuleivät ovat saaneet kauniin värin. Malta antaa pikkuleipien jäähtyä kunnolla ennen tarjoilua.

Lisää maustamis- ja muita vinkkejä otan omaksi ja lukioiden iloksi mielelläni vastaan kommenteissa


YesDelin vähähiilihydraattisia ja hiilihydraatittomia tuotteita löytyy isoimmista kaupoista.
Kannattaa kurkata heidän valikoimiinsa verkkokaupassa yesdeli.fi

5 kommenttia

  1. mulla on vähän eri käsitys monen kirjan lukeneena kaikesta makeasta joka ei kuitenkaan sisällä kaloreita, aina ne kuitenkin jotain kehossa tekee ja kun aivot saa signaalia että nyt tuli makeaa niin se sekoittaa kehon normaalia sokeri ja rasva-aineenvaihduntaa, näillä tuotteilla "huijataan" kehon omia toimintoja, ilman kaloreita. Joku näihin perehtynyt toisessa ryhmässä joskus sanoi että pitkään ja jatkuvasti käytettynä voisi rasvoittaa maksaa ja Heikkilä on kirjoittanut samasta aiheesta..mutta jokainen toki saa käyttää mitä haluaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Tuo on varmasti totta, insuliinin erityshän alkaa kun suu maistaa makeaa, oli siinä hiilihydraattia tai ei. Heikkilä on kirjoittanut paljon asioita kärjistäen, mutta asiasta. Rasvoittaa maksaa jatkuvasti käytettynä, todennäköisesti. Kuitenkin minun mielestä karppisokeri on kahdesta pahasta varmasti parempi. Eikä makeaa edes karppi makeaa kai ole tarkoitus koko ajan syödä?
      Ohje on hyvä, tosin makuuni aika makea, onneks helppo muokata vähemmän makeaksi. Kiitos ohjeesta!

      Poista
  2. Otan vasta-alkajana horjuvia askeleita vähähiilarisella, kaidalla tiellä. Voin jo tässä vaiheessa sanoa entisenä makean mussuttajana että olo on korjaantunut ja hirveä hiilarihöttöturvotus on poissa. Ilmapallofiilis on tiessään. Joskus tekee kahvin kanssa mieli jotain pientä hyvää. Niimpä aion kokeilla tällä ohjeella pikkuleipiä. Houkuttelee tuo muuntelun mahdollisuus. Miekään en tykkää hirveen makeesta joten taidan pudottaa sokerin määrää, kiitti vinkistä. Ostin onneton Stevia-sokeria, vaikka näköjään ois pitäny ostaa Karppisokeria. Sitä siis seuraavaksi.

    VastaaPoista
  3. lisätietoa vvh-ruokavaliosta löytyy täältä: https://hyvanolonruokaa.fi/

    VastaaPoista
  4. Hei,
    Voisikohan jauhoina käyttää soijajauhoja??

    VastaaPoista