Tonnikala-aurajuustopiirakka vhh

Tänään lounas oli suht kevyt joten illalle ajattelin tehdä jotain vähän tuhdimpaa. Kuiva-ainekaappit ja ja pakastimet on täynnä, joten koitan tässä pitää taas niitä minun surullisen kuuluisia en osta kaupasta mitään päiviä. No en ostanut kaupasta tänään mitään. Tämä päivä on siis pulkassa.



Tonnikala-aurajuustopiirakka

Pohjaan tarvitset:

  • 2 dl pofiber perunakuitua  ( 2 dl = 40g. Hiilareita 12g/100g )
  • 1 dl mantelijauhetta
  • 100 g juustoraastetta
  • (1/2 tl suolaa)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 0,5 dl oliiviöljyä
  • 0,5 dl vettä
  • 1 kananmuna


Sekoita kuivat aineet keskenään.
Lisää, öljy, vesi ja kananmuna. Sekoita hyvin. Taikinasta tulee tosi kiinteä "pallo"
Taikina riittää isoon pyöreään piirakkavuokaan tai rengasvuokaan.
Taputtele taikina vuokaan ja vähän reunoille.
Esipaista pohjaa uunissa 200*C 10 min. Anna jäähtyä hieman.

Täytteeseen tarvitset:

  • 2 prk tonnikalaa öljyssä
  • 400g kermaviiliä, ranskankermaa, turkkijugua mitä nyt kaapissa sattuu olemaan
  • n. 100 g aurajuustoa
  • 1 paprika
  • 1 punainen chili
  • 1 kananmuna
  • pala purjoa tai kevätsipulia
  • mustapippuria (suolaa)
  • rakuunaa
  • Päälle viipaloituja kirsikkatomaatteja

Valuta tonnikalasta ylimääräiset öljyt. pilko aurajuusto, paprika, chili ja purjo. Sekoita sekaan mausteet, kermaviili ja kananmuna.
Kaada täytteet pohjan päälle
Viipaloi vielä kirsikkatomaatteja täytteen päälle koristeeksi.

Paista uunissa 180*C noin puolisen tuntia


PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall