Suklaa-marenkikakku VHH

Selailin Trish Dedeinen suklaakirjaa ja silmiini osui suklaakakun ohje josta päätin lähteä muokaamaan sokeritonta ja viljatonta VHH muunnelmaa. Kakku onnistui mielestäni hyvin ja takuulla tehoaa makean nälkään. Pohja jäi mukavasti hieman mutakakkumaisen kosteaksi mutta silti leikattavan kiinteäksi. Marenki pinnalta kova, mutta sisältä ihanan tahmea.
Täyteeksi valitsin makean vastapainoksi hieman hapanta mangorahkaa. Lopputulos oli erittäin onnistunut.



Suklaa-marenkikakku 10-12  annosta

Tarvitset pohjaan:

  • 100 g huoneenläpöistä voita
  • 2.5 dl karppisokeria YesDeli
  • 3 keltuaista
  • 1 dl kaakaojauhetta (tumma sokeroimaton)
  • 2,5 dl kiehuvaa vettä
  • 2.5 dl mantelijauhoja
  • 0,5 dl psylliumia
  • 2 tl leivinjauhetta

Marenkiin:

  • 3 valkuista
  • 1 dl karppisokeria YesDeli

Täytteeseen:

  • 2 dl kermaa
  • 250 g maitorahkaa
  • 300 g tuoreita mangokuutioita (esim. pakaste)
  • ripaus vanilijaa
  • 1 rkl sitruunamehua
  • noin 0.5 dl karppisokeria tai maun mukaan.


Tee ensin pohja:
Tarvitset irtopohja vuuan. Vuuan pohja kannattaa vuorata leivinpaperilla.
Laita irtopohjavuuan pohjan päälle leivinpaperi ja kiinnitä reunat. Leikkaa ylimääräiset paperit pois.
Voitele ja leivitä reunat voilla ja esim pofiberilla tai mantelijauhoilla.



Vatkaa voi ja karppisokeri kuohkeaksi vaahdoksi.
Vatkaa joukkoon keltuiaset yksitellen.
Kiehuta vesi kattilassa ja lisää siihen kaakaojauhe. Sekoita hyvin.
Lisää kiehuva kaakaovesi taikinaan kokoajan vatkaten ohuena nauhana.
Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää ne taikinaan varovasti mutta hyvin sekoitellen.
Kaada seos irtopohjavuokaan ja anna levähtää sen aikaa kun teet marengin.
Marenki:
Vatkaa valkuaiset ja karppisokeri kovaksi vaahdoksi.
Levitä marenki suklaakakkuseoksen päälle kakkuvuokaan. Jätä reunoista vähän vajaaksi.



Paista kakkua uunin alaosassa 50-60 minuuttia 160 asteessa.
Tarkkaile marengin tummumista. Tee tarvittaessa kakulle "kupu" foliosta. Käytin apuna muotoiluun pyöreää kuivakakkuvuokaa



Anna kakun jäähtyä ja tasaantua hyvin. Ainakin 2h, mutta mielummin vaikka seuraavaan päivään,
Täyte:
Vatkaa kerma vaahdoksi ja lisää joukkoon rahka ja sekoita. Lisää mangokuutiot, sitruunamehu ja makeuta maun mukaan.

Leikkaa jäähtynyt kakku hieman alle puolesta välistä kahteen osaan. Käsittele kansiosaa hyvin varovasti.
Täytä kakku rahkalla. Koristele esim. sulatetulla sokerittomalla suklaalla esim. Torras ja ananaskirsikoilla.







PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall