Soija"lihapullat" kermaisessa tomaattikastikkeessa ja hiilaritonta pastaa

Huijaus keittiössä! "lihapullia" kermaisessa tomaattikastikkseessa ja "pastaa".
"koekaniiniksi" joutunut ystäväni ei olisi millään uskonut, että tämä ruoka oli alusta loppuun kasvisruokaa, eikä nähnytkään vehnäjauhoista tehtyä pastaa.
Lihapullat oli tehty soijarouheesta ja pastana oli konjak kuitusta tehtyä spagettia.


Soija"lihapullat" kermaisessa tomaattikastikkeessa 4-5. lle

Tarvitset:
  • 2 dl tummaa soijarouhetta
  • 3 dl vettä
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 100 g juustoraastetta
  • 1 sipuli
  • 3 kynttä valkosipulia
  • 2 luomu kananmunaa
  • 2 rkl kermaa, kermaviiliä tai muuta hapanpaitotuotetta
  • 1 dl perunakuitua Pofiber
  • tilkka oliiviöljyä sipulien kuullottamiseen
  • mausteita maun mukaan. Esim mustapippuri, grillausmauste, savupaprikajauhe, kuivatut yrtit
  • (suolaa ripaus)


Kastikeeseen:
  • n. 400 - 500 g tomaattimurskaa
  • 2 dl luomukermaa
  • 3 kynttä valkosipulia
  • chiliä maun mukaan joko tuoreena silputtuna tai jauheena
  • 1 kasvisliemikuutio
  • 1/2 tl mustapippuria
  • reilusti yrttejä kuten basilica, rakuuna.
  • tilkka oliiviöljyä 



Pasta:

Tee näin:
Kiehauta 3 dl vettä ja liota siihen liemikuutio. Ota liemi pois keittolevyltä.
Lisää liemeen soijarouhe ja anna turvota muutama minuutti. Kaada siivilään ja valuta ylimääräinen neste pois. Voit vaikka vähän painella soijaa siivilää vasten jotta saat sen mahdollisimman vedettömäksi. Laita seos kulhoon. Anna jäähtyä hetki.
Kuullota sipulit pannulla tilkassa öljyä ja lisää ne sitten soijan joukkoon.
lisää lisää juustoraaste, mausteet, kananmunat, kerma ja perunakuitu ja sekoita hyvin.
Anna seoksen turvota muutama minuutti.
Nostele seoksesta lusikalla leivinpaperin päälle "lihapullia" ja paista uunissa 200*C noin 15 minuuttia.

Tee silläaikaa kastike.
Kuullota sipulit isossa paistinpannussa. Lisää tomaattimurska sekä kerma.
Murustele joukkoon liemikuutio ja lisää chili sekä masteet.
Keittele muutama minuutti. Tarkista maku. Lisää tarvittaessa suolaa.
Laita lihapullat kastikeen joukkoon ja anna kiehahtaa. Lisää päälle reilusti tuoreita yrttejä.

"Pasta" 
Tee pakkauksen ohjeen mukaan. Huuhtele hyvin lävikössä ja keitä 2 minuuttia. 
Valuta ylimääräinen vesi pois.





PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall