Pekoniin käärittyä parsaa ja helppo hollandaisekastike

Parsa aika alkaa olla kohta parhaimillaan ja tuota terveellistä herkkua saa taas Suomestakin kohtuu hintaan. Tarjousparsat on varma kevään merkki!
Parsa on todellakin terveellistä syötävää. Parsa poistaa tehokkaasti nesteitä ja sisältää runsaasti esim. foolihappoa. A-B ja K-vamiiineja. Lisäksi parsa on erinomainen ravintokuitu.
Tässä tosi takuuvarman herkullinen ja nopea resepti. Parsalle ja hollandaisekastikkeelle. Onnistuu varmasti jokaiselta.



Pekoniin käärittyä parsaa ja hollandaisekastike 4. lle (alkupala)

Parsoihin tarvitset:

  • puntti parsaa
  • 2 pakettia pekonia
  • mustapippuria
  • voita tai oliiviöljyä paistamiseen

Kastikkeeseen:
  • 3 munan keltuaista
  • 150g voita
  • 1 rkl sitruunamehua
  • 1 rkl valkoviinietikkaa
  • ripaus valkopippuria

Parsojen valmistus.
Leikkaa parsoista noin 1 cm kuivaa juurikantaa pois. Kuori ohuelti kuorimaveitsellä parsa noin puolesta välistä alaspäin.
Kieputa parsan ympäri 1 pekoni per parsa.
Paista pannulla muutama minuutti niin että pekoneista tulee kauniin ruskeita.
Ruohi hieman pippuria parsojen päälle. Suolaa et tarvitse.

Kastikeen valmistus.
Tarvitset sauvasekoittajan tai tehosekoittimen. Itse teni sauvasekoittajalla.
Laita sauvasekoittajalle sopivaan pitkänomaiseen astiaan keltuaiset ja surauttele niitä pari minuuttia.
Sulata kattilassa voi kiehuvaksi ja lisää se ohuena nauhana keltuaisten joukkoon samalla voimakkaasti surautellen. Lisää myös sitruunamehu, etikka ja valkopippuri. Surauttele kaikki huvin sekaisin. Se oli siinä. Tämän yksinkertaisempaa onnistuvaa hollandaisekastike ohjetta ei voi olla.

Tarjoile parsat hollandaisekastikkeen ja sitruunasiivujen kanssa. Koristele esim. ruohosipulilla.




PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Miksi Hollandaisekastike epäonnistuu? Ei saostu. Olen tehnyt kolme kertaa. Ekalla kerralla onnistui, muilla kerroilla ei.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voin pitää olla kuumaa. Kurkkaa video täältä: https://www.youtube.com/watch?v=21sFcIH5hB8

      Poista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall