Parin hiilarin peruna-porkkanarieskat

Leivontakokeilut jatkuvat. Leipää meillä ei ole muistaakseni ostettu enää pariin kuukauteen ja isäntä ruoskutteli loput kaapinperältä löytyneet hapankorput eilen. Kuituiset mantelileivät maistuu kyllä kaikille, mutta aina on kiva kokeilla jotain uuttakin.
Pofiber perunakuitua on meillä käytetty nyt jauhojen sijasta ahkeraan ja tässäkin kokeilussa se toimi loistavasti.
Oikeastaan ensimmäinen vedos oli pehmeät sämpylät, mutta kun ne kuitenkin ulkomuodoltaan muistuttivat enemmän rieskoja niin ajattelin, että tehdään sitten rieskoja ! Isäntä huuteli vielä, että saiskos sinne porkkanaa kanssa?
No, jo vain :)



Parin hiilarin peruna-porkkanarieskat 10 kpl

Tarvitset:

  • 3 dl pofiber perunakuitua (60g = yhteensä noin 8 hiilaria)
  • 1 keskikokoinen raastettu porkkana
  • 2 rkl psylliumia
  • 0.5 dl seesaminsiemeniä
  • (1 rkl chia-siemeniä)
  • 2 tl leivinjauhetta
  • 1 tl suolaa
  • 1 kananmuna
  • 3 dl vettä
  • 3 rkl oliiviöljyä


Sekoita kuivat aineet sekä raastettu porkkana keskenään.
Sekoita veteen kananmuna ja öly. Sekoita seos kuiviin aineisiin.
Anna taikinan turvota hetki ja muotoile siitä tanko jonka jaat 10: neen osaan.
Taputtele ja muotoile palat pellille leivinpaperin päälle mahdollisimman ohuiksi rieskoiksi.
Pistele rieskat haarukalla ja paista uunissa 225*C noin 10 min.
Anna jäähtyä hetki ennen tarjoilua.

Tässä vielä tarkka laskelma rieskan hiilareista. Eli yhdessä rieskassa on hh noin 1.6



PRINT RECIPE

3 kommenttia

  1. Tosi hyviä! Viljaisia mutta ei kuitenkaan. :) teen ehdottomasti toistekki!

    VastaaPoista
  2. Näitä olen tehnyt jo monta kertaa, makoisia ovat :)

    VastaaPoista
  3. Nämä on tosi hyviä! Teen usein tuplasatsin, ja lisään toiseen puoleen pähkinäjauhoja ja enemmän siemeniä. Pofiberin tilallekin Fibrexiä joskus. Silti aina maistuvat!. Kumma ohje kun aina toimii :)

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall