Leivitetyt silakkapihvit, viljattomat

Kalaa tulee syötyä yleensä liian harvoin. Ainakin kerta viikossa olisi suositus.
Olen myös tehnyt tuon pyhän päätöksen monesti ja yhtä monesti huomannut, että kas, kalapäivä unohtui viikosta.
Tein tuon päätöksen taas. Aloitan silakalla.



Leivitetyt silakkapihvit 4. lle

Tarvitset:

  • 600g silakkafileitä
  • suolaa ja pippuria. esim musta-, valko ja limepippuri
  • reilusti tilliä silputtuna
  • noin 1-2dl pofiber perunakuitua leivitykseen.

Lado fileet leivinpaperille nahkapuoli alaspäin. Mausta suolalla ja pippureilla, ripoittele päälle silputtua tilliä. Aseta päällekkäin kaksi samankokoista fileetä.

Laita perunakuitu esim syvälle lautaselle. Lisää vielä hieman suolaa ja pippuria. Sekoita.
Kääntele pihvit leivitteessä ja paista pannulla molemmin puolin.

Vinkki:
Laita fileiden väliin myös vaikka sinihomejuustoa, maustettua tuorejuustoa, koskenlaskiaa tai pestoa.
Huomioi nämä suolan määrässä

Hiilareita yhdessä pihvissä on lähempänä nollaa kuin ykköstä.

Perunakuitu toimii yhtälailla muuhunkin leivitykseen.
PRINT RECIPE

2 kommenttia

  1. Silakkapihvit on kyllä hyviä. Kiva myös tietää, että perunakuitua voi käyttää gluteenittomaan leivitykseen, kiitos vinkistä!

    VastaaPoista
  2. Oleppa hyvä :) Tämä perunakuitu oli minullekkin uusi juttu vielä muutama viikko sitten. Olin kyllä rekisteröinyt tuon kaupan hyllyssä monesti, mutta tutustumatta asiaan sanan peruna takia. Tuohan on tosiaan kuitu. Ei tärkkelys.

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall