Kukkakaalia huippukokki Eyal Shanin tapaan

Kukkakaalia hiilihytraattitietoisessa keittössä laitettua tavalla jos toisella. Etsin tänään taas vähän uusia tapoja Burgundinpadan lisäkkeeksi ja bongasin appelsiinajahunajaa blogissa Eyal Shanin reseptin mukaan valmistettua kukkakaalia. Päätinpä kokeilla minäkin ja teen toistekkin.



Kukkakaalia huippukokki Eyal Shanin tapaan

Tarvitset:

  • kauniin kokonaisen kukkakaalin
  • oliiviöljyä 
  • suolaa
  • mustapippuria


Laita vesi kiehumaan kattilaan ja mausta se suolalla 10 g/litra.
Laita kukkakaali kiehumaan veteen kanta ylöspäin. Kanta saa ja pitää jäädä veden pinnan yläpuolelle.
Keitä kukkakaalia niin kauan että veitsi uppoaa kaaliin helposti.
Nosta kaali vedestä ja valuta ylimääräiset vedet pois. valele kuuman kaalin pintaan noin 3 rkl oliiviöljyä.
Rouhi päälle myös suolaa ja mustapippuria.



Paista kaalia vielä uunissa ( 220 *C oli mielestäni hyvä lämpötila )  Niin kauan että siitä tulee kauniin ruskeahko ja kukinnot alkavat vähän irrota toisistaan.
Ripottele vielä vähän oliiviöljyä kaalin pintaan paiston jälkeen. Tarjoile kuumana.

Kokin alkuperäisestä reseptistä poiketen aijon seuravalla kerralla laittaa päälle paiston loppuvaiheessa myös hieman justoraastetta. Ehkäpä parmesaania.



PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall