Karpin porkkanaleipä vhh

Jatketaan leipäteemalla. Lähes hiilarittoman leivän ohjeen jälkeen minulle tuli kysymyksiä miten siitä saisi juustoraasteen pois eli täysin maidottoman. Tätähän piti heti lähteä kokeilemaan. Ja kyllä leipä onnistui hyvin. Makuaineeksi tähän laitoin porkkanaa.
Hiilareita ei tässäkään leivässä paljon ole. Koko taikinassa, mistä saat yhden ison tai kaksi pienempää leipää on hiilareita 31,7



Karpin porkkanaleipä vhh 2 pienenpää tai 1 iso leipä

Tarvitset
  • 6 kananmunaa
  • 2 keskikokoista porkkanaa raastettuna. n. 200 g
  • 4 dl pofiberiä ( perunakuitu)
  • 2 dl mantelijauhoja
  • 2 rkl psylliumia
  • 3 dl vettä
  • 0.5 dl oliiviöljyä ( tai muuta miedon makuista)
  • 2 tl suolaa
  • 2 tl leivinjauhetta

Raasta porkkanat. Sekoita kuivat aineet keskenään ja lisää porkkanaraaste kuivien aineiden joukkoon. Sekoita hyvin
Vatkaa munat, öljy ja vesi hyvin sekaisin ja lisää kuivat aineet  muutamassa erässä nesteiden joukkoon hyvin sekoittaen. Sekoittele taikinaa reilusti käsin tai vahvalla lastalla.
Anna taikinan turvota noin 10 min.
Muotoile taikinasta 2 pienenpää tai yks iso pitkänän mallinen leipä. Voit paistaa leivät myös vuuissa.
Leikkaa leipiin muutama viilto ja koriste esim chian- ja seesaminsiemenillä.

Paista uunin alaosassa 200*C  40-50 min
Taas ihan parhautta leivinpaahtimessa paahdettuna.


PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall