Karpin helppo porkkanakakku

Vähähiilihydraattiset leivonta yritelmät jatkuvat. Porkkanakakku meni kerrasta nappiin.
Hyvä minä! Harmi tietty pihassa päivystäville pikkulinnuille. Koko kakussa vain 26 hiilaria. Annoksia tietty syöjän mukaan, mutta laskennallisesti noin 8-10 kpl




Karpin helppo porkkanakakku

Tarvitset:

  • 1.5 dl karppisokeria YesDeli
  • 2 dl mantelijauhetta
  • 1 dl pofiberiä (perunakuitu)
  • 1 tl leivinjauhetta
  • 1 tl soodaa
  • 1 tl kanelia
  • 1/2 tl suolaa
  • 200 g raastettua porkkanaa
  • 1 dl miedonmakuista oliiviöljyä ( muuta öljyä, tai sulatettua voita)
  • 2 luomukananmunaa

Kuorrutus:

  • 200 g maustamatonta tuorejuustoa
  • 1 dl stevia + tomusokeria YesDeli
  • hieman vaniliaa

Sekoita kuivat aineet keskenään. Raasta porkkanat ja sekoita kuiviin aineisiin.
Lisää öljy ja kanamunat. Vatkaa sähkövatkaimella pari minuuttia.
Kaada taikina öljyttyyn irtopohja vuokaan. Jos käytät normi pyöreää kakkuvuokaa niin öljyä ja leivitä pofiberillä.
Paista uunin alaosassa 170*C 40 min.
Jäähdytä.
Laita kakku tarjoiluastiaan ja tee kuorrutus.
Vatkaa sähkövatkaimella kuorrutuksen aineet keskenään ja levitä kakun päälle.
Koristele esim. ohuilla porkkanasiivuilla, sitruunamelissalla ja pähkinöillä.

Kakku on parhaimmillaan vasta päivän tai parin päästä kun se on kunnolla tasaantunut, mutta erittäin maistuvaa vaikka heti.




PRINT RECIPE

4 kommenttia

  1. Tein reseptilläsi pääsiäisen kunniaksi kakun. Kuorrutuksen turejuuston "värjäsin" persikkasoseella keltaiseksi. Lopputulos oli todella hyvä. Kiitos reseptistä!

    VastaaPoista
  2. Tämä porkkanakakku oli niin hyvää, että teen ehdottomasti uudelleen.
    Helppo tehdä, onnistui tumpeloltakin, nam! Minä laitoin karppipölysokerista ja voista kuorrutteen.

    VastaaPoista
  3. Mitä voi käyttää tuon perunakuidun sijasta? Täältä Keskieuroopasta ei tuollaista saa..

    VastaaPoista
  4. On hyvä ja helppotekoinen kakku. Kiitos ohjeesta ja siitä, että lasket hiilarit ja kalorit valmiiksi!

    VastaaPoista

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall