Tagine. Marokkolaisia makuja kotoisasti

Marokkolaisia makuja. Tagine. 
Ras el Hanout mausteella maustettua jauhelihapataa.




Valmiiseen jauhelihapataan tein lopuksi kuopat ja laitoin kananmunat siihen hyytymään.





Tagine 4lle

  • noin. 400g jauhelihaa ( alkuperäisesti karitsa )
  • öljyä 
  • ½ munakoiso
  • 1 iso sipuli ( tai enemmän)
  • 2-4 valkosipulin kynttä
  • 1 prk 400g hyvää tomaattimurskaa (Esim. Mutti)
  • 2 -4 tl Ras el Hanout maustetta
  • 2 tl jeeraa
  • suolaa, mustapippuria ( laitoin vielä lisäksi ripauksen kardemummaa ja muskottia )
  • luomu kananmunia 
  • tuoretta korianteria
  • tuoretta lehtipersiljaa


Paista jauheliha ja siirrä pois pannulta. 
Pilko munakoiso pienehköiksi kuutioiksi. 
Pilko sipuli ja hienonna valkosipuli. 
Kuullota munakoisot öljyssä kunnes ne ovat hiukan kypsyneet. Pintaan voit ottaa jopa vähän väriä. Siirrä sivuun odottamaan. 
Kuullota sipuleita ja valkosipulia öljyssä muutaman minuutin ajan, ja lisää sitten pannulle jauheliha sekä munakoisot.
Mausta ras el hanout'lla ja jeeralla. 
Kaada päälle tomaattimurska ja anna kypsyä 5-10 min. 
Lisää joukkoon yhteensä n. 1 dl hienonnettuja yrttejä ja mausta suolalla ja mustapippurilla.
Tee seokseen kolot mihin rikot kananmunat hyytymään. Anna hautua n. 3 minuutin ajan.
Koristele vielä tuoreella korianterilla.

Lisukkeeksi riittää ihan vihreä salaatti, Höyrytetyt tai wokatut vihannekset.


Reseptin pohja mukailtuna Niina Vilkkaan blogista.

PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall