Som Tam, Thaimaalainen salaatti Suomalaisittain

Aasialaiset maut uppoavat hyvin meidän perheeseen. Nuorin vetää puikoilla lähes kaiken mitä nyt yleensä pystyy puikoilla syömään.
Kävin taas tänään pyörimässä tuttuun tapaan  Nok Asian Marketissa ja tälläkertaa mukaan tarttui vihreä papaija.
Goolettelin aikani ja mietein mitä siitä voisi valmistaa. Lopputulema oli Thaimaan lähes kansallissalaatti Som Tam, mutta koska ihan kaikkia aineksia ei kotoa löytynyt niin ajattelin soveltaa tästä perin Suomalaisen ja värikkään version jonka raaka-aineet löytyvät helposti.




Som Tam Suomalaisittain

Tarvitset salaattiin:

  • 1 kpl vihreä papaija. ( Jos ei ole saatavilla niin korvaa 1 vihreä omena ja puolikas kurkkua)
  • pieni pala valkokaalia ( voit laittaa myös punakaalia väriksi )
  • pieni kesäkurpitsa (tai kurkku)
  • 2 porkkanaa
  • 1 suippopaprika
  • 1 punasipuli



Kastikkeeseen:

  • 1 vihreän limen tai sitruunan mehu
  • 3 rkl kala- tai soijakastiketta
  • 2-3 valkosipulin kynttä murskattuna
  • 1 rkl kookos tai tummaa palmusokeria ( muuta tummaa sokeria esim. intiaani, hätätapauksessa fariini)
  • (Pieni pala inkivääriä pilkottuna)
  • 1 -2 pientä chiliä
  • 2 rkl öljyä
  • 2 rkl vettä


Lisäksi:

  • katkarapuja
  • kirsikkatomaatteja


Suikaloi kaikki salaattiainekset pitkiksi suikaleiksi isoon kulhoon  Kuvan suikalointiväline on tässä tosi proo. Pilko sipuli terävällä veitsellä puolikkaiksi renkaiksi myös sekaan.
.


Tee kastike:
Purista lime, Pilko inkivääri ja valkosipuli surauta nämä plus muut kastikkeen aineet tehosekoittimessa tai sauvasekoittajalla.

Sekoita kastike hyvin salaatin sekaan. Kannattaa survoa salaattia, jotta kasvikset oikein mehustuvat ja pehmiävät. Lisää katkaravut ja kirsikkatomaatit pilkottuna.


Huom. salaatin voi tehdä jo edellisenä päivänä ilman katkarapuja jääkaappiin  maustumaan. Samalla kaali pehmenee ja maut tasaantuvat.
PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall