Lindströminlihapullat ja kesäkurpitsa fettuccine

tiistai 24. helmikuuta 2015

Silloin tällöin tulee tehtyä Lindströminpihvejä, mutta tällä kertaa ajattelin tehdä samalla tyylillä isohkoja lihapullia jotka haudutetaan kypsiksi kastikkeessa. Lopputulos oli herkullinen!


Lindströminlihapullat 3-4.lle 

Tarvitset:
  • 400g jauhelihaa
  • 1 kananmuna
  • 1 sipuli
  • 1 keskikokoinen punajuuri
  • 2 kynttä valkosipulia
  • mausteita maun mukaan kuten: mustapippuri, savupaprikajauhe, tinjami, suola (grillaus- tai pihvimauste)

Kastikkeeseen:
  • 2 dl vettä tai lihalientä
  • 2 dl kermaa
  • 1 rkl ketsuppia
  • pippuria, suolaa. reilusti tuoreita yrttejä päälle. Kuten basilica ja lehtipersillija.
  • tarvittaessa hieman suurustetta
Kastikkeesta tulee melko mieto. Lihapullat maustavat sitä kypsentyessään. Tälläisenään siis maistuu myös perheen pienimmille, mutta toki anna tarvittaessa lisää potkua lempimausteillasi.


Kuori ja raasta punajuuri. Jos käytät valmista purkkiraastetta niin, tarvitset sitä noin 5 reilua ruokalusikallista.
Pilko sipuli pieneksi kuutioksi ja murskaa valkosipulit.
Sekoita kulhossa kaikki aineet kunnolla sekaisin kuten normi lihapullataikinassakin.
Muotoile taikinasta 12 samankokoista lihapullaa.


Ruskista lihapullat kauttaaltaan pannulla tilkassa öljyä tai voita. 


Lisää pannulle lihaliemi, kerma ja mausteet (ei vielä tuoreita yrttejä) 
Hauduttele lihapullat kypsäksi hiljaa poristen. (noin 15 -20 min.)
Tarkista maku ja suurusta tarvittaessa. Lisää päälle reilusti tuoreita yrttejä.



Kesäkurpitsa fettuccine

Tarvitset:
  • n. 300-400g kesäkurpitsaa per syöjä. Kannattaa valita suht pienikokoisia kurpitsoja niin pystyt hyödyntämään koko kurpitsan. Pienissä ei vielä ole siemeniä keskellä.
  • tilkka oliviöljyä
  • suolaa ja pippuria

Kuori kesäkurpitsa ja veistele siitä kuorimaveitsellä pitkittäin pitkiä suikaleita.



Pyörittele siivuihin hieman öliiviöljyä ja mausta suolalla ja pippurilla.
Paista pannulla käännellen muutama minuutti.


Lähetä kommentti