Lämpimän mausteinen kasvis-kanakeitto

Jämäruokaa parhaimmillaan



Ostin edellispäivänä lähikaupan lihatiskiltä tarjous grillibroilerin ja kävi kuten aina ennenkin. kun broilerin parhaat palat on syöty jää loppu foliopussissaan jääkaapin unholaan.
Otinpa itseäni niskasta kiinni ja nypein broiskun jämistä kaiken syötävän lihan irti ja laitoin nahkat ja luut kattilaan kiehumaan kanaliemeksi porkkanan, valkosipulin ja yrttien kera.


Nopea vilkaisu pakastimeen rekisteröi avatun wok-vihannespussin. Chilit, paprikat, yrtit, sitruunaruoho ja kookoskerma/maito meillä kuuluu vakio varusteisiin, joten päätin tehdä Thaimaalais tyyppistä kana -kasviskeittoa, mutta koska broirelista oli jäljellä vain jämät niin sijoitan sanan kasvis ennen kanaa.



Tarvitset 4. lle

  •  Grillibroilerin jämät
  • Kasviksia kuten porkkana, lanttu, valkosipuli mitä nyt jääkaapissa sattuu olemaan ( ei välttämätöntä) Tulee hyvä liemi ilmankin.
  • Wok-vihanneksia pussillinen Tai muita vihanneksia suikaloituna.
  • Kookoskermaa tai kookosmaitoa noin 2dl
  • Paprikaa maun mukaan
  • Sitruunaruohoa 1-2 tl (löytyy kaupasta myös pienessä lasipurkissa) Hätätapauksessa voit käyttää ihan normi sitruunamehua.
  • Chiliä
  • Inkivääriä ( käy läpi maustekaappi jos tuoretta ei ole)
  • valkosipulia
  • Yrttejä kuten korianteri ja lehtipersillia jos on.
  • Mausteita maun mukaan: ( curry, erilaiset wok-mausteet )


Erottele broilerin lihat luista ja nakkaa luut ja nahkat ja kattilaan. Pilko mukaan vähän juureksia ( lanttu, porkkana. selleri ym.). Laita kattilaan vettä niin että ainekset peittyvät kunnolla.
Keittele noin tunti.
Siivilöi liemi toiseen kattilaan. (älä viemäriin kuten minä meinasin ajatuksissani tehdä) Lientä tuli noin 6 dl.
Lisää liemeen broileri, wok-vihannekset, silputtu chili, valkosipuli, sitruunaruoho ja kookoskerma. ( jos käytät sitruunamehua niin lisää se vasta lopuksi)
Kun vihannekset ovat lähes kypsiä ( n. 10 min) Lisää muut mausteet, paprikat ohuena silppuna ja yrtit.
Tarkista maku, Lisää tarvittaessa suolaa tai soijakastiketta.









PRINT RECIPE

Ei kommentteja

Lähetä kommentti

© Tinskun keittiössä ja Tyynen kaaMaira Gall